VGM burs sonuçları açıklandı mı? 2020 VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanır?

VGM burs sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. KYK sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler VGM sonuçlarının ne zaman açıklanacağına çevrildi. Peki, VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? 2020-2021 eğitim-öğretim yılı yükseköğrenim burs, kredi başvuru sonuçları açıklanmıştı. Öğrenciler için bir diğer burs olanağı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sağlanıyor. Peki, VGM burs sonuçları açıklandı mı?

Giriş Tarihi 08 Aralık 2020, 11:06 Güncelleme 08 Aralık 2020, 11:06
VGM burs sonuçları açıklandı mı? 2020 VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanır?

İÇİNDEKİLER

VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? 2020 VGM burs sonuçları açıklandı mı? Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından her yıl binlerce öğrenciye burs veriliyor. Bursa başvuru yapan öğrenciler burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. KYK burs ve kredi başvurularına ilişkin açıklama gelmiş ve sonuçlar açıklanmıştı. KYK bursunun ardından VGM bursu arama motorlarında sorgulanıyor.

VGM BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

VGM burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin bir duyuru henüz yayımlanmadı. Sonuçların yeni yıldan sonra açıklanacağı tahmin ediliyor. Kurumdan yapılan açıklamada değerlendirme işleminin devam etttiği belirtildi.

VGM BURSU NE KADAR?

2020-2021 eğitim yılında; ortaöğrenim öğrencilerine aylık 75,00 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 300,00 TL, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu öğrencilere ise 600,00 TL burs verilmesi planlanmaktadır.

VGM BURSU NE ZAMAN YATACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımları Türkiye'de eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burslardır. Yükseköğrenim bursu ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine bir eğitim yılında 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir eğitim yılında 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile verilir.

KİMLER ORTAÖĞRENİM BURSUNDAN YARARLANAMAZ?

Kardeşi Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Bursundan yararlanmakta olan öğrenciler, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler ortaöğrenim bursundan yararlanamazlar. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okullarda anasınıfında okuyan öğrencilere ortaöğrenim bursu verilmemekte olup Türk Vatandaşı olmayan öğrenciler de ortaöğrenim bursundan yararlanamaz. Resmi okullarda örgün eğitim görürken burs almaya hak kazanan öğrencilerin özel okula ya da açık öğretim ortaokuluna, açık öğretim lisesine ya da mesleki açık öğretim lisesine geçmeleri halinde bursları kesilir.

KİMLER VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURSUNDAN FAYDALANAMAZ?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin "Burs Verilmeyecek Öğrenciler" başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre;

a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,

b) Yabancı uyruklu öğrencilere,

c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,

ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,

d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,

e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere,

f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere,

g) Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez.

Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;

Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye'ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10'u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.

VGM BURSU KYK BURSUNA ENGEL Mİ?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursları, Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) burs başvuru sonuçlarının açıklamasının ardından açıklanmaktadır. Öğrencinin KYK bursu almaya hak kazanması halinde Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs başvurusu iptal edilir. Öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin ise burs başvuruları değerlendirmeye alınır.