Son dakika: Meteoroloji'den 5 il için kar yağışı uyarısı | 8 Aralık hava durumu

Son dakika haberi... Hava durumunu araştıran vatandaşlara beklenen haber Meteoroloji'den geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son dakika hava durumu açıklamasına göre, yurt genelinde sağanak yağış ve kar yağışı etkili olacak. Peki yurt genelinde hava durumu nasıl olacak? Hangi illerimizde kar hangi illerimizde yağmur bekleniyor? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son dakika açıklaması…

Giriş Tarihi 08 Aralık 2020, 12:25 Güncelleme 08 Aralık 2020, 13:06
Son dakika: Meteoroloji’den 5 il için kar yağışı uyarısı | 8 Aralık hava durumu

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji'den son dakika sağanak, kar yağışı ve hava durumu uyarısı geldi. Bugün başlayacak olan kar yağışı yarın itibariyle pek çok ilimizde etkisini gösterecek. Peki, kar yağışı hangi illerimizde görülecek?

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı ve Ardahan'da karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı bölgede, sabah saatlerinde pus, buzlanma ve don olayı öngörülüyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı ve Ardahan'da karla karışık yağmur ve kar beklenen bölgede, buzlanma ve don olayına karşı başta sürücüler olmak üzere, vatandaşlar ile yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 7, Erzurum ve Kars'ta 5, Ağrı'da 4, Iğdır 0, Tunceli'de 1, Erzincan'da ise 2 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklıkların ise Tunceli ve Erzincan'da 7, Iğdır'da 6, Erzurum ve Ağrı'da 3, Kars ve Ardahan'da 2 derece olacağı tahmin ediliyor.