Terör örgütü YPG tarafından alıkonulan 4 bin kişinin akıbeti belirsiz

Suriye'de yaklaşık 10 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle binlerce insandan haber alınamıyor. Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), SDG adını kullanan terör örgütü YPG/PKK'nın toplam 3398 kişiyi alıkoyduğunu açıkladı.

Giriş Tarihi 07 Aralık 2020, 17:09 Güncelleme 07 Aralık 2020, 17:09
Terör örgütü YPG tarafından alıkonulan 4 bin kişinin akıbeti belirsiz

İÇİNDEKİLER

SNHR Başkanı Fadıl Abdulgani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, örgütün söz konusu keyfi alıkoyma ve hapsetme uygulamalarını herhangi bir suçlama olmaksızın yaptığını vurguladı.

"ESED REJİMİNDEN FARKSIZ"
Örgütün, tutukladığı kişileri nerede tuttuğunu açıklamadığının altını çizen Abdulgani, "Söz konusu uygulama SDG'nin genel tavrını yansıtıyor. Alıkonulan kişilerin neden alıkonulduğu belirtilmiyor. Yargı süreci ve açıklama sunulmuyor. Ailelerine bilgi verilmiyor. Bu durum Esed rejiminin uygulamalarından farksız" dedi.

3398 KİŞİDEN HABER YOK
SDG, son olarak cuma günü Deyrizor kentinde yaşayan Süleyman Abd Hamud'u zorla alıkoymuştu. Cuma günü evine yapılan baskınla kaçırılan Hamud'un nereye götürüldüğü bilinmezken, ailesine herhangi bir bilgi verilmemişti.

SNHR tarafından açıklanan rakamlara göre, YPG/PKK tarafından keyfi alıkonulan ve akıbeti bilinmeyen 3398 tutuklu bulunuyor.