KYK burs taahhütname onayı nedir? E-Devlet KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır?

KYK burs taahhütname onayı nedir? KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından, burs almaya hak kazanan öğrenciler E-Devlet KYK burs taahhütname onayı işlemi yapıyor. Bu işlemi yapmadan burs almaya hakkınız bulunmuyor. . 11 Aralık tarihine kadar burs veya kredi desteği alacak öğrencilerin bu işlemi yapması zorunlu. Peki, KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 07 Aralık 2020, 13:46 Güncelleme 07 Aralık 2020, 13:46
KYK burs taahhütname onayı nedir? E-Devlet KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır? E-Devlet KYK burs taahhütname onayı nedir? Burs ve kredi sonuçları açıklandı, böylelikle öğrenciler alacağı destek türünü öğrenmiş oldu. Şimdi ise merak edilen bir diğer konu bu imkanlardan faydalanmak için yapılması gereken işlemler oldu. Öğrencilerin 11 Aralık'a kadar KYK burs taahhütname onayını doldurması gerekiyor. Peki, E-Devlet KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır?

KYK BURS TAAHHÜTNAME ONAYI NEDİR?

Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 11 Aralık Cuma saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamıyor.

Burs/kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrenciler anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle burs/kredi taahhütnamesi için veli onayını tamamlamalarının ardından kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını gerçekleştirebilecek.

15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne belgeleri ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilecek.

Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere Ekim 2020 tarihinden itibaren ödeme yapılacak.

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütname onaylama ve kefaletname hazırlatma işlemleri için ise son gün 15 Ocak 2021.

Yükseköğrenimini yurt dışında sürdüren ve kendisine burs/kredi tahsis edilen öğrencilerin yurt içinde PTT'lerden, yurt dışında ise konsolosluk veya büyükelçiliklerden e-Devlet şifresi temin etmesi gerekiyor. Daha sonra e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları ve kendilerine kefil olacak kişinin Türkiye'deki noterlerden kefaletname hazırlatması gerekiyor.

Öğrenci adına düzenlenerek tanzim ve tasdik edilmiş kefaletnamenin en geç 30 Ocak 2021 tarihine kadar bir dilekçe ekinde Söğütözü Mahallesi 2176. Cadde No: 25 Çankaya/Ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına elden veya posta yoluyla teslim edilmesi gerekiyor.

KYK BURS TAAHHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

KYK ve Burs başvuruları devam ediyor, sonuçlar dahi açıklanmazken öğrenciler burslar ve kredilerle ilgili detayları da sorguluyor.

Burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilere ödeme yapılabilmesi için öğrencilerin e-Devlet sistemi üzerinden taahhüt onayı yapması gerekiyor. Bundan dolayı öğrenciler ''KYK burs taahhütname onaylama nasıl yapılır?'' sorusunu da soruyor.

Taahhütname işlemi, e- Devlet üzerinden yapılmaktadır. Giriş işleminin gerçekleştirilmesinden sonra ''Kim hakkında işlem yapılacak?'' seçeneğine ''Kendi hakkımda işlem yapmak istiyorum'' seçeneğine ya da ''Velisi olduğum öğrenci hakkında işlem yapmak istiyorum.'' Olarak yanıt veriliyor. Ardından kazanılan burs ya da kredi için taahhütname onayı ekranı çıkıyor, çıkan ekrana onay verildikten sonra işlem tamamlanmış oluyor.