KYK burs kredi ne kadar? KYK burs krediler ne zaman yatacak?

KYK burs kredi ne kadar sorusu gündem oldu. KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK burs krediler ne zaman yatacak sorusuna arama motorlarında yanıt aranmaya başlandı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden kredi ya da burs çıkıp çıkmadığını öğrenebilirsiniz. Ödeme almaya hak kazanan öğrenciler ise ödemelerin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki, KYK burs krediler ne zaman yatacak? İşte detaylar…

Giriş Tarihi 07 Aralık 2020, 10:53 Güncelleme 07 Aralık 2020, 10:53
KYK burs kredi ne kadar? KYK burs krediler ne zaman yatacak?

İÇİNDEKİLER

Kasım ayında sona eren KYK burs ve kredi başvurularının ardından gözler yapılacak sonuç duyurusuna çevrilmişti. Merakla beklenen duyuru geldi ve burs ile kredi almaya hak kazanan üniversite öğrencileri belli oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından KYK burs krediler ne zaman yatacak? KYK burs kredi ne kadar? gibi sorulara da yanıt aranmaya başlandı.

KYK BURS KREDİ NE ZAMAN YATACAK?

TC kimlik numarasının sonu "0" olanlar 6 Aralık, "2" olanlar 7 Aralık, "4" olanlar 8 Aralık, "6" olanlar 9 Aralık, "8" olanlar ise 10 Aralık'ta ödemelerini alabilecek.

KYK BURS KREDİ NE KADAR?

2020 yılında geçerli olan tutarlar lisans öğrencileri için aylık 550 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1100 lira, doktora öğrencileri için ise 1650 lira. 2021 yılı için geçerli olacak olan tutarlar ise Ocak ayında belirlenecek.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, 12 kamu kurum ve kuruluşu aracılığıyla teyit ediliyor. Yapılan değerlendirme sonucunda durumu mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsisinde bulunuluyor.

BURSTAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.