Fırınlar açık mı? 5-6 Aralık ekmek almak serbest mi? Fırınlar çalışıyor mu?

Fırınlar açık mı? Türkiye sokağa çıkma yasağı nedeniyle karantina altında. Vatandaşlar evlerinde kalarak virüsten korunmaya çalışıyor. Ancak günlük ihtiyaçların nasıl karşılanacağı da merak ediliyor. Peki, ekmek almak serbest mi? Fırınlar açık mı? Hafta sonu yasağı süresince açık olan yerlerin neler olduğu arama motorlarında sorgulanıyor. İşte yasakta açık olan yerler…

Giriş Tarihi 05 Aralık 2020, 08:55 Güncelleme 05 Aralık 2020, 10:38
Fırınlar açık mı? 5-6 Aralık ekmek almak serbest mi? Fırınlar çalışıyor mu?

İÇİNDEKİLER

Fırınlar açık mı? Ekmek almak serbest mi? 5-6 Aralık sokağa çıkma yasağında fırınların açık olup olmadığı en çok merak edilen konulardan birisi. Yasağı delen vatandaşlara para cezası verilecek. Vatandaşların kurallara uyması ve dikkatli olması gerekiyor. Ancak günlük ihtiyaçların da giderilmesi gerekiyor. Peki, fırınlar açık mı? Ekmek almaya çıkmak serbest mi?

FIRINLAR AÇIK MI?

Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir.). Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlumamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.

Dolayısıyla vatandaşlar 2 günlük yasak boyunca fırınlardan alışveriş yapabilecek.

AÇIK OLAN YERLER

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgede şu detaylar yer aldı;

Sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla Ek'te belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır.

1.2. Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

1.3. Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir.). Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlumamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.

1.4. Lokanta ve restoran tarzı işyerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecektir.