Misafirlik yasaklandı mı? Misafirlige gidene ceza var mı?

Gündemde en çok araştırılan sorular arasında Misafirlik yasaklandı mı? Misafirlige gidene ceza var mı? Yer alıyor. Herkesin evinde kalması ve kalabalık alanlara girmemesi önem taşıyor. Koronavirüs ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığı liderliğinde kabine toplantısı yapıldı ve sokağa çıkma yasağının dışında farklı yasaklar da söz konusu oldu. Bunlardan biri de evlerde yapılan günler, toplantılar, eğlenceler oldu. İçişleri Başkanlığı koronavirüse karşı alınan önlemleri genelge ile 81 ile gönderdi. Peki misafirlik yasaklandı mı? İşte merak edilenler…

Giriş Tarihi 03 Aralık 2020, 12:54 Güncelleme 03 Aralık 2020, 12:54
Misafirlik yasaklandı mı? Misafirlige gidene ceza var mı?

İÇİNDEKİLER

Koronavirüs salgınıyla mücadele amacıyla önlemler alınmaya devam ediyor. Bu noktada vatandaşlar Misafirlik yasaklandı mı? Misafirlige gidene ceza var mı? Sorularının yanıtlarını arama motorları üzerinden sıklıkla sorguluyor. Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan herkesin kendi evinde izole olmasına vurgu yaparken önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca bazi illerde misafirlik yasaklandı, peki cezası ne kadar? İşte tüm detaylar…

MİSAFİRLİK YASAK MI?

Başkan Erdoğan şöyle açıkladı;

"Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya geleceği etkinlikler yapılamayacaktır."

MİSAFİRLİK YASAĞI HANGİ İLLERDE?

KASTAMONU

Kastamonu'nun Tosya İlçesinde son günlerde vaka artışlarının komşuluk ilişkilerinin etkisinin fazla olduğu tespit edilince Kaymakam Deniz Pişkin, aile, akraba ve komşu ziyaretlerinin yasaklandığını açıkladı.

BARTIN

Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin koronavirüs tedbirleri kapsamında aldığı karar doğrultusunda ev ziyaretlerinin yasaklandığı kentte misafirliğe gittiği ve misafir kabul ettiği tespit edilen 5 kişiye 3 bin 150'şer TL cezai işlem uygulandı.

Ulus ilçesinde Jandarma ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde Hisar köyünde M.Y. isimli şahsın akrabası H.A.'nın evinde, H.Y. ve A.Y. isimli şahısların ise F.A.'nın evinde misafirlikte oldukları tespit edildi.

Jandarma ekiplerince İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararı gereği M.Y., H.A., H.Y., A.Y. ve F.A. isimli şahıslara 3 bin 150'şer TL olmak üzere toplam 15 bin 750 TL idari para cezası uygulandı.

KÜTAHYA

Kütahya'nın Pazarlar ve Hisarcık ilçelerinde Kasım ayı başı itibariyle misafirlik, akraba ziyaretleri yasaklanmıştı.

MİSAFİRLİK YASAĞI CEZASI NE KADAR?

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi hane ziyareti yasağının uygulandığı illerde misafir olduğu ve kabul ettiği tespit edilen kişilere evde bulunan kişi başına 3 bin 150'şer TL ceza kesiliyor.