HSK Yargıtay atama listesi! HSK kararnamesi sorgulama! Yargıtay 27 Kasım HSK atama kararları!

HSK kararnamesi sorgulama! HSK Yargıtay atama listesi açıklandı! Yargıtay HSK atama kararları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 27 Kasım HSK atama kararları gündem oldu. HSK, İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcıları İrfan Fidan ve Yüksel Kocaman'ın arasında bulunduğu 11 hakim ve savcıyı Yargıtay'a üye seçti. İşte, HSK atama kararları!

Giriş Tarihi 27 Kasım 2020, 15:34 Güncelleme 27 Kasım 2020, 15:34
HSK Yargıtay atama listesi! HSK kararnamesi sorgulama! Yargıtay 27 Kasım HSK atama kararları!

İÇİNDEKİLER

HSK atama kararları vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. 27 Kasım HSK kararnamesi gündem konusu. HSK Yargıtay atama listesi merak ediliyor. Yargıtay'a 11 hakim ve savcı üye olarak atandı. HSK, İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcıları İrfan Fidan ve Yüksel Kocaman'ın arasında bulunduğu 11 hakim ve savcıyı Yargıtay'a üye seçti.

HSK ATAMA KARARLARI!

Yüksel Kocaman
İrfan Fidan
Canel Rüzgar
Fuzuli Aydoğdu


Mustafa Beyhan
Ahmet Çiçekli
Kemal Güngör
Mustafa Ercan
Mustafa Doğan
Savaş Şahinsoy

HSK NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti'nde asli ve idari hakim ve savcılar mesleğini kabul etme, nakletme ve geçici yetki verme, yükseltme ve birinci sınıfa ayırma gibi görevleri yerine getiren kurumdur.

Başkanı Adalet Bakanıdır. HSYK'nın üye sayısı, 2010 referandumda 7'den 22'ye çıkmıştır.

Kurulun başkanı Adalet Bakanı olup, Müsteşar kurulun tabii üyesidir.

Kurulun diğer üyeleri ise şöyledir; ilk derece adli yargı hakim ve yargıların kendi aralarında seçtikleri yedi, ilk derece idari yargı, hakim ve savcılarının kendi aralarında seçtikleri üç, Yargıtay Genel Kurulununun kendi üyeleri arasında seçtikleri iki ve Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulunun kendi üyeleri arasında seçtikleri bir ve Cumhurbaşkanının hukukçu öğretim üyeleri ve avukatlar arasından seçtiği dört üyeden oluşuyor.