Hafta sonu seyahat yasağı var mı? 28-29 Kasım hafta sonu iller arası yasak olacak mı?

Hafta sonu seyahat yasağı var mı? 28-29 Kasım hafta sonu seyahat yasağının olup olmayacağı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Hafta sonu iller arası yasak olacak mı? İller arası yasak olup olmayacağı merak ediliyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu yasak için sokağa yasak kararı devreye girdi. Peki, hafta sonu seyahat yasağı var mı? Hafta sonu iller arası yasak olacak mı?

Giriş Tarihi 27 Kasım 2020, 15:14 Güncelleme 27 Kasım 2020, 15:14
Hafta sonu seyahat yasağı var mı? 28-29 Kasım hafta sonu iller arası yasak olacak mı?

İÇİNDEKİLER

28-29 Kasım hafta sonu iller arası yasak olacak mı? Hafta sonu seyahat yasağı var mı? Hafta sonu seyahat etmeyi planlayan vatandaşlar yasak olup olmayacağı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu için sokağa çıkma yasağı hayata geçti. Bu yasağın ardından seyahat yasağının gelip gelmediği de merak ediliyor.

HAFTA SONU SEYAHAT YASAĞI VAR MI?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kısıtlama saatlerinde bazı zaruri durumlarda seyahat izin belgesi başvurusu ile şehirler arası geçiş yapabilecek. Şehirler arası yasak hafta içi uygulanmamaktadır.

Hafta sonu ise belli sebepleri olan vatandaşlar iller arası seyahat edebilecek. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede ise şu açıklama yer aldı:

Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süreler içerisinde vatandaşların özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirler arası seyahate çıkmamalarının esas olduğu vurgulanan genelgeye göre, İçişleri Bakanlığına ait "e-Başvuru" ve "Alo 199" sistemleri üzerinden ya da valilik/kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebilecekler ise şöyle:

Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süreler içerisinde vatandaşlarımızın özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirlerarası seyahate çıkmamaları esastır.

Ancak; Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,

Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi),

Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),

Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,

Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,

Ceza infaz kurumlarından salıverilen,

Vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde Bakanlığımıza ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.