Ehliyet sınavları ertelendi mi? Ehliyet sınavları ne zaman yapılacak?

Sürücü belgesi almak ve trafiğe çıkmak isteyen vatandaşlar testleri tamamlayarak ehliyet sınavlarına giriş yapıyor. Vatandaşların merak ettiği konulardan birisi ise ehliyet sınavları ertelendi mi oldu. Peki, ehliyet sınavları ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yazıya göre özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yapılacak bireysel eğitimler dışında kalan tüm özel öğretim faaliyetlerine ara verildi.

Giriş Tarihi 27 Kasım 2020, 10:16 Güncelleme 27 Kasım 2020, 10:16
Ehliyet sınavları ertelendi mi? Ehliyet sınavları ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

Ehliyet sınavları ne zaman yapılacak? Ehliyet sınavları ertelendi mi? Sürücü kurslarının kapanıp kapanmadığı ve ehliyet sınavlarının ne zaman yapılacağı merak edilen konulardan birisi oldu. Ehliyet alarak trafiğe çıkmak isteyen sürücü adayları sınavları tamamlayarak ehliyet almaya ak kazanıyor. Ancak yüz yüze eğitimlerin sonlandırılması nedeniyle ehliye sınavlarının nasıl yapılacağı merak edilmeye başlandı.

EHLİYET SINAVLARI ERTELENDİ Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yazıya göre özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yapılacak bireysel eğitimler dışında kalan tüm özel öğretim faaliyetlerine ara verildi. Bu kapsamda alınan karar neticesinde bu merkezlerde yapılan bireysel eğitimler yüz yüze verilecek ancak grup eğitimleri 4 Ocak tarihine kadar yapılamayacak.

Milli Eğitim Bakan Selçuk yaptığı açıklamada " 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki 'bireysel eğitimler' yüz yüze gerçekleştirilebilecektir." ifadesine yer verdi.

Sürücü kurslarındaki eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin gireceği ehliyet sınavları, bağlı bulundukları il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinin izni doğrultusunda gerçekleştirilecek. İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge hükümlerine uygun olarak sokağa çıkma kısıtlamaları göz önünde bulundurularak sınavlar yapılacak.

EHLİYET SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

"Yüz yüze eğitim faaliyetlerine ara verilen özel eğitim kurumlarında uygulanan eğitimi bulunanlar (motorlu taşıt sürücüleri kursu direksiyon uygulama eğitimi, iş makineleri sürücü eğitim kursu uygulama eğitimi, pilot yetiştirme kursu uygulama eğitimi, gemi adamı yetiştirme kursu uygulama eğitimi, çeşitli kurslar kapsamında bulunan ve piyano kursu öğretim programı gibi eğitimi kursiyerlerle bire bir yapılan programlar ilgili şartların sağlanması, kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan maske, mesafe ve temizlik kuralları ile ilgili genelgede yer alan kısıtlamalara titizlikle riayet edilerek kurumların ve kurumlarına kaydı bulunan kursiyerlerin de talebi doğrultusunda bireysel olarak yapılan uygulama eğitimlerine devam edilebilecektir."