Okul sınavları nasıl olacak? MEB okul sınavları ertelendi mi? Sınavlar online mı yapılacak?

Okul sınavları ertelendi mi? MEB okul sınavları nasıl olacak? İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri sınavların nasıl olacağını merak ediyor. Peki sınavlar online mı yapılacak? Yıl sonuna kadar eğitim öğretimin uzaktan yapılacak olması nedeniyle okul sınavlarının nasıl olacağı merak ediliyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre sınavların nasıl olacağına ilişkin detaylı bilgiler verildi. İşte, MEB okul sınavları hakkında merak edilen bilgiler…

Giriş Tarihi 21 Kasım 2020, 15:36 Güncelleme 21 Kasım 2020, 15:36
Okul sınavları nasıl olacak? MEB okul sınavları ertelendi mi? Sınavlar online mı yapılacak?

İÇİNDEKİLER

Okul sınavları nasıl olacak? MEB okul sınavları ertelendi mi? Sınavlar online mı yapılacak? Sınavların nasıl olacağına detaylı bilgiler öğrenciler ve veliler tarafından açıklanıyor. Pandemi döneminde vaka sayılarının artması nedeniyle yüz yüze eğitim modelinden uzaktan eğitime geçilmişti. 2021 yılının ilk günlerine kadar uzaktan eğitim yapılacak. Öğrenciler de sınavların nasıl olacağına ilişkin araştırma yapılıyor.

OKUL SINAVLARI NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı: "20 Kasım-4 Ocak arasında eğitim uzaktan olacak, 31 Aralık'a kadar uzaktan ya da yüz yüze sınav yapılmayacak."

SINAVLAR ERTELENDİ Mİ?

Uzaktan eğitim kararı alınmasının ardından gözler okul sınavlarına çevrilmişti. Milli Eğitim Bakanı Selçuk tarafından yapılan açıklamada sınavlarla ilgili ayrıntılar belli oldu. Yapılan açıklamada, "20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitimle devam edeceğiz" denildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklaması şöyle:

"Dünyada ve ülkemizde salgının seyrinde yaşanan yükselişten, eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime devam eden öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın etkilenmemesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki kabine toplantısında alınan karar gereği, 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğiz.

Bakanlığımıza bağlı tüm okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları da bu kapsamda olacaklar. Destekleme ve yetiştirme kursları ve takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacaktır. 5580 sayılı özel öğretim kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki "bireysel eğitimler" yüz yüze gerçekleştirilebilecektir.

Uzaktan eğitim haftalık ders programları, okul yönetimlerimizin koordinesinde öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimiz ve velilerimizle paylaşılacaktır. Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz, ara tatil süresince yeni dönemdeki uzaktan eğitim süreçlerini öğrencileriyle işledikleri ders konularına ve müfredat programına göre yapılandıracaklardır. Bu süre zarfında ana noktamız TRT EBA kanallarımız olmak üzere, canlı sınıf uygulamalarımız, EBA internet platformumuz, basılı ve dijital yardımcı kaynaklarımızla öğrencilerimizin yanında olacağız.

31 Aralık 2020'ye kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak, sınavlarla ilgili planlamalar salgın sürecinin seyrine göre ayrıca gerçekleştirilecek, okul yönetimlerimiz ve öğretmenlerimiz aracılığıyla öğrencilerimize duyurulacaktır. Öğrencilerimiz, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacaklardır.