Mike Pompeo Türkiye'ye gelmeden önce Le Figaro’ya askeri gücümüzün endişe verici olduğunu söyledi

Türkiye'ye sadece Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret etmek için gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Fransız gazetesi Le Figaro’ya verdiği röportaj tepki çekti. İstanbul’dan önceki durağı olan Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşen Pompeo, gazeteye skandal açıklamalarda bulundu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2020 Güncelleme 18 Kasım 2020, 07:09
Mike Pompeo Türkiye’ye gelmeden önce Le Figaro’ya askeri gücümüzün endişe verici olduğunu söyledi

İÇİNDEKİLER

Türkiye'ye sadece Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etmek için gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Fransız gazetesi Le Figaro'ya verdiği röportaj tepki çekti. İstanbul'dan önceki durağı olan Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşen Pompeo, gazeteye skandal açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin son zamanlarda attığı adımların son derece saldırgan olduğu konusunda mutabık kaldık. Avrupa ve ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, bu tür eylemlerin halkının çıkarına olmadığı konusunda ikna etmek için birlikte çalışmalı. Türkiye'nin giderek artan askeri kabiliyetleri bir endişe kaynağı.

ZAMANI YOKMUŞ!
Pompeo ve eşi Susan Pompeo, İstanbul'da Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti. Pompeo, Patrik Bartholomeos ile görüşmesinin ardından gittiği Rüstem Paşa Camii'ni gezdi. Gazetecilerin Türkiye ziyaretinin nedenine dair sorularını yanıtsız bıraktı. Ancak Türk yetkililerle görüşmenin, İstanbul'da olursa yapılabileceğini şart koştuğu, Ankara'ya gitmeye zamanı olmadığını belirttiği ortaya çıktı.