Ahmet Kekeç kimdir? Ahmet Kekeç kaç yaşında, nereli? İşte hayatı

Son dakika haberine göre Star Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'ten acı haber geldi. Gazeteci-Yazar Ahmet Kekeç'in hayatını kaybettiği duyuruldu. Ahmet Kekeç'in koronavirüs testi pozitif çıkmıştı ve bir süredir yoğun bakımdaydı. Peki, Ahmet Kekeç kimdir? Ahmet Kekeç kaç yaşında, nereli? İşte hayatına dair bilgiler...

Giriş Tarihi 14 Kasım 2020, 13:43 Güncelleme 14 Kasım 2020, 13:49
Ahmet Kekeç kimdir? Ahmet Kekeç kaç yaşında, nereli? İşte hayatı

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberine göre Star Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'in hayatını kaybettiği açıklandı. Kekeç'in koronavirüs testi yakın bir zamanda pozitif çıkmıştı. Bir süredir yoğun bakımda olan Ahmet Kekeç'in vefatı sevenlerini hüzne boğdu. Peki, Ahmet Kekeç kimdir? Ahmet Kekeç kaç yaşında, nereli? İşte hayatına dair detaylar...

AHMET KEKEÇ KİMDİR?

Ahmet Kekeç 3 Ocak 1961'de Malatya'da doğdu.

Sırasıyla Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Atatürk Lisesini okudu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nden atıldı. Aylık Dergi, Mavera ve Yöneliş dergilerinde hikâye, deneme ve eleştiri yazıları yazarak yazı hayatına başladı. 1985'te ilk hikâye kitabı olan "Son İyi Şeyler"i çıkardı. Bir kısmı gazete yazılarından oluşan 10 kitabı bu dönemden sonra yayımlandı.

YOĞUN BAKIMDAYDI

Koronavirüs tedavisi gören gazeteci Ahmet Kekeç, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Ahmet Kekeç, son yazısını 27 Ekim'de yazmıştı. Ahmet Kekeç'in oğlu Mehmet Hakan Kekeç ise dün yaptığı açıklamada babasının durumunun ciddiyetini koruduğunu ve dua beklediklerini açıklamıştı.

METİNER DUYURDU

Gazeteci-Yazar Mehmet Metiner, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından yaptığı açıklamada; "Ahmet Kekeç kardeşimiz/üstadımız tedavi gördüğü hastanede Hakk'ın rahmetine kavuştu. Camiamız bir değerini kaybettiği için sonsuz üzüntülüyüm. Kendisine Allah'tan sonsuz rahmet, muhterem ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanın cennet olsun can kardeşim" ifadelerini kullandı.