Öğretmenler Günü ne zaman? 2020 Öğretmenler Günü hangi gün kutlanacak?

Her yıl kutlanan özel günlerden biri olan Öğretmenler Günü ne zaman? Yeni nesillerin doğru bir şekilde yetişmesinde büyük emeği bulunan öğretmenlerin hakkı ödenemez. Yılda bir kez olmak üzere bu özel gün hediyelerle kutlanır. Peki 2020 Öğretmenler Günü hangi gün kutlanacak? Bu kıymetli günün tarihçesini haberimizde bulabilirsiniz. Öğretmenler Günü şiirlerini de derledik.

Giriş Tarihi 13 Kasım 2020, 17:32 Güncelleme 13 Kasım 2020, 17:32
Öğretmenler Günü ne zaman? 2020 Öğretmenler Günü hangi gün kutlanacak?

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca öğrenci arama motorları üzerinden Öğretmenler Günü ne zaman? Sorusunun yanıtını araştırıyor. Şimdiden hediye bakmaya başlayan kişiler kıymetli eğitimcilerin bu özel gününü kutlamak istiyor ve hediyenin yanı sıra şiir örneklerine de bakıyor. Peki 2020 Öğretmenler Günü hangi gün kutlanacak? Peki çok değer verilen Öğretmenler Günü'nün tarihçesi nedir? İşte tüm bilgiler…

2020 ÖĞRETMENLER GÜNÜ NE ZAMAN?

Öğretmenler Günü her yıl olduğu gibi bu sene de 24 Kasım 2020 tarihinde kutlanacak. Öğretmenler günü bu sene Salı gününe denk geliyor.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TARİHÇESİ

Türkiye'de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul gördüğü gündür.

Birçok ülkede 1994'ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 5 Ekim günü, 1966 yılında Paris'te gerçekleşen "Öğretmenlerin StatüsüHükümetlerarası Özel Konferansı"nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından "Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi"'ni oy birliği ile kabul edilmesinin yıldönümüdür.

Kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir. Örneğin 12 Arap ülkesinde (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlilikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün,Yemen) her yıl 28 Şubat günü, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenler Gününün tatil olup olmadığı da ülkesine göre değişir.

BENİM CANIM ÖĞRETMENİM ŞİİRİ

Bir çok şeyler öğrettin,
Yaramazlıklarıma sabrettin,
Hatalarımı düzelttin,
Benim Canım Öğretmenim.
Sen bir gül gibisin,
Bize hep gülümsersin,
Bilirim bizi seversin,
Benim Canım Öğretmenim.

Atatürk'ü översin,
Onu örnek alın dersin,
En iyi olmamızı istersin,
Benim Canım Öğretmenim.
Birbirinizi sevin dersin,
Hepimizi seversin,
Barışın güzel olduğunu söylersin,
Benim Canım Öğretmenim

SEVGİLİ ÖĞRETMENİM

Sevgili öğretmenim,
İnan sen bir ışıksın.
Yanarsın gece gündüz.
Aydınlatırsın bizi.

Doğruyu, güzeli,
Bize sen öğretirsin.
Vatanıma sevgiyi,
Kalbimize sen korsun.