LGS örnek sorular! 2021 LGS sözel sayısal örnek sorular çalışma kitapçığı yayınlandı mı?

2021 LGS sınav tarihi yayınlandı. LGS sınav tarihinin duyurulmasının ardından LGS sözel sayısal örnek soruların yayınlanıp yayınlanmadığı da merak edilmeye başlandı. LGS örnek sorular çalışma kitapçığı yayınlandı mı sorusuna yanıt aranıyor. Liseye geçiş yapacak 8. sınıf öğrencilerinin ter dökeceği sınava milyonlarca öğrenci katılım gösterecek.

Giriş Tarihi 10 Kasım 2020, 12:03 Güncelleme 10 Kasım 2020, 12:03
LGS örnek sorular! 2021 LGS sözel sayısal örnek sorular çalışma kitapçığı yayınlandı mı?

İÇİNDEKİLER

LGS örnek sorular 2021! LGS sözel sayısal örnek sorular çalışma kitapçığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. LGS sınavında başarılı olmak isteyen gençlerin giriş yapacağı sınav tarihi belli oldu. Öğrenciler sınava hazırlık yapmaya başlarken sınavda çıkabilecek örnek sorular da arama motorlarında sorgulanıyor.

LGS ÖRNEK SORULAR YAYINLANDI MI?

LGS sınavı örnek soruları henüz yayınlanmadı. Soruların Kasım ayında MEB tarafından duyurulması bekleniyor.

LGS'DE KAÇ SORU VAR?

Sınavda Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Matematik ve Fen Bilimleri alanlarından çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Her alan için 8'inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacaktır.

Sayısal alan sınav oturumunda 60 dakika olan süre geçen yıla göre 20 dakika uzatıldı. Buna göre, sınavın birinci bölümünde 50 soruluk sözel alan için 75 dakika süre verilecek. İkinci bölümdeki 40 soruluk sayısal alan testleri için ise 80 dakika süre tanınacak.

Sözel bölümde soru sayıları

Türkçe: 20 soru
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 10 soru
İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: 10 soru
Yabancı Dil: 10 soru

Toplam 50 soru (Süre 75 dakika)

Sayısal Bölüm soru sayıları

Matematik: 20 soru
Fen Bilimleri: 20 soru
Toplam 40 soru (80 dakika süre)