Sabah Gazetesi yazarı Kerem Alkin'den çarpıcı açıklama! İşte Trump'ın kaybetmesine neden olan 2 olay

ABD başkanlık seçimini resme olmayan sonuçlara göre Joe Biden kazandı. ABD seçimleri A Haber’de yayınlanan Canan Barlas ile Gündem programında masaya yatırıldı. Trump neden kaybetti, Biden nasıl kazandı? sorularına çarpıcı yanıt veren Sabah Gazetesi yazarı Prof. Dr. Kerem Alkin, Trump'ın kaybetmesine neden olan iki önemli konuya dikkat çekti.

Giriş Tarihi 08 Kasım 2020, 23:37 Güncelleme 08 Kasım 2020, 23:46
Sabah Gazetesi yazarı Kerem Alkin’den çarpıcı açıklama! İşte Trump’ın kaybetmesine neden olan 2 olay

İÇİNDEKİLER

ABD başkanlık seçimini resme olmayan sonuçlara göre Joe Biden kazandı. ABD seçimleri A Haber'de yayınlanan Canan Barlas ile Gündem programında masaya yatırıldı. Trump neden kaybetti, Biden nasıl kazandı? sorularına çarpıcı yanıt veren Sabah Gazetesi yazarı Prof. Dr. Kerem Alkin, Trump'ın kaybetmesine neden olan iki önemli konuya dikkat çekti.

SÖYLENMEYEN CÜMLEYİ SÖYLEDİ
Kerem Alkin, "Bence asıl konuşulması gereken şey şu; Trump iki tane önemli olay yaptı, hatırlayalım… Bir; 2019'un Eylül ayında tam 1 yıl önce o zaman daha pandemi yokken her yıl olduğu gibi BM Genel Kurulu için dünyadaki tüm devlet başkanları bir araya geldiklerine Trump bir konuşma yaptı ve bu konuşmanın hiç olmayacak bir yerinde bugüne kadar hiçbir ABD başkanının söylemediği bir cümleyi söyleyerek 'ulusalcılar eninde sonunda kazanacak küreselciler kaybedecek' dedi. Bir Amerikan başkanı böyle bir cümleyi tarihte BM Genel Kurulu'nda hiç kullanmamıştır." şeklinde konuştu.

"TARİHİN EN BÜYÜK SAVAŞI YAŞANDI"
Bu durumun önemini ise Alkin, "Bu Amerikan başkanı tarafından Washington'ı daha ulusalcı politikalarla yönetmek isteyen bir erkle daha küreselci politikalarla yürütmek isteyen erk arasında Trump döneminde tarihin en büyük savaşının yaşandığını işaret etmektedir" dedi.

"İKİNCİ ÖNEMLİ NOKTA..."
İkinci noktaya değinen Alkin, "Son nokta 2000 yılından bu yana ABD'de yapılan harcamalara baktığımızda ilk defa Demokratların, Cumhuriyetçilerden kat ve kat daha fazla başkanlık seçimi harcamasını yaptığını görüyoruz" açıklamasını yaptı.