Ekranda seviyesizliğin bu kadarı! Biden destekçisi ABD vatandaşı Razi Canikligil'den gazeteci Zafer Şahin'e canlı yayında hakaret

CNN Türk'te yayınlanan ve ABD seçimlerinin tartışıldığı programda; ABD'de yaşayan Hürriyet Gazetesi Washington Temsilcisi Razi Canikligil'in taraflı bir şekilde Biden'ı desteklemesine tepki gösteren Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, Canikligil'in hakaretlerine maruz kaldı. Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, maruz kaldığı hakaretlere karşı seviyeli tutumuyla takdir toplarken, Twitter Türkiye gündeminin ilk sırasına yerleşti. Programın yayınlandığı CNN Türk kanalı da, yaptığı açıklama ile özür diledi.

Giriş Tarihi 06 Kasım 2020, 11:17 Güncelleme 06 Kasım 2020, 15:14
Ekranda seviyesizliğin bu kadarı! Biden destekçisi ABD vatandaşı Razi Canikligil’den gazeteci Zafer Şahin’e canlı yayında hakaret

İÇİNDEKİLER

Dünya son birkaç gündür ABD'de yaşanan seçimleri konuşuyor. Türkiye'de de televizyon ekranlarındaki tartışma programlarında ABD seçimleri tartışılıyor. Dün akşam CNN Türk'te yayınlanan Hande Fırat'ın sunduğu programda ise seviyesiz dakikalar yaşandı. ABD'de yaşayan ve ABD vatandaşı olan Hürriyet Gazetesi Washington Temsilcisi Razi Canikligil, açıkça Biden'ı desteklediğini belirtmesi nedeniyle tepki alınca hakaretler savurdu.

Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin'in, Canikligil'in taraflı açıklamalarına tepki göstermesi sonrası adeta çıldıran ABD vatandaşı gazeteci canlı yayında hakaret etti. Canikligil, Şahin'e defalarca "Aptal ve şapşal bir adamsın" şeklinde seviyesizce saldırırken; Şahin ise sakinliğini koruyarak "özür" beklediğini söyledi.

YAYINI TERK ETTİ
Yaptığı provokasyona Şahin'den yanıt alamayarak beklediğini elde edemeyen Canikligil, kısa bir süre sonra "Ben böyle seviyesiz bir programda bulunamam" diyerek yayını terk etti.

"CEVAP VEREMEDİ HAKARETE BAŞVURDU"
Programda Canikligil'in taraflı olması nedeniyle eleştirilerde bulunan gazeteci Zafer Şahin, yaşanan anlara ilişkin takvim.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu. Şahin olayla ilgili olarak, "Fikir tartışmasında söyleyecek sözü olmayan hakarete başvurur. Dün akşam bizim başımıza gelen de tam olarak bu. Programa ABD'den bağlanan konuk Biden'e oy verdiğini söyledi. Ben de bir gazetecinin taraf olmaması gerektiğini kendisine hatırlattım. Cevap veremediğinden olacak hakarete başladı. Herkes kendisine yakışanı yapar. Şahsıma yönelik sözleri elbette üzücü ama bu ifadeleri milyonlarca izleyicinin önünde sarf etmesi daha da can sıkıcı. Ben kendi adıma böyle bir olayıne muhatabı olduğum için kendim ve izleyici adına üzgünüm." yorumu yaptı.

SOSYAL MEDYA ŞAHİN'E DESTEK ÇIKTI
Sosyal medyada da programı takip eden onlarca izleyici Zafer Şahin'in seviyeli duruşu nedeniyle destek mesajları yayınlayarak, Razi Canikligil'in seviyesiz üslubuna tepki gösterdi.






Öte yandan konuyla ilgili CNNTürk bir açıklama yaparak başta Zafer Şahin olmak üzere programın diğer konukları ve izleyicilerden özür diledi.

İşte o açıklama;

UYARILARA RAĞMEN ÖZÜR DİLEMEDİ
Programa ABD'den Skype ile katılan gazeteci Razi Canikligil program konuklarından Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin'e hakaret etmiştir. Canlı yayın sırasındaki tüm uyarılara rağmen Zafer Şahin'den özür dilememiştir. Bu durum CNN TÜRK'ün yayın ilkelerini bu vesileyle bir kez daha hatırlatma ihtiyacını doğurmuştur.

KİMSE BİR BAŞKASINA HAKARET ETME ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİP DEĞİLDİR
CNN TÜRK ekranları tüm görüş ve düşüncelere açıktır. Hangi görüşten olursa olsun herkes her konuda fikirlerini özgürce ifade edebilmektedir. Ancak hangi görüşten olursa olsun kimse bir başkasına siyasi görüşü, fikirleri, etnik kökeni, cinsiyeti, fiziksel görünüşü veya bir başka sebeple hakaret etme özgürlüğüne sahip değildir. Hakaretin başladığı yerde fikir ve ifade özgürlüğünden bahsedilemez. Gazeteci Razi Canikligil Gece Görüşü programında Zafer Şahin'e hakaret ederek, tasvip edilemeyecek bir davranışa imza atmıştır. Yaşanan bu olay nedeniyle başta Zafer Şahin olmak üzere programın diğer konukları ve izleyicilerimizden özür dileriz.

Kamuoyuna duyurulur.

CNN TÜRK

Takvim.com.tr/Özel haber