İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda 91. saatte mucize! 3.5 yaşındaki Ayda Gezgin canlı olarak kurtarıldı

Son dakika haberi... UMKE ekipleri depremin 91. saatinde Rıza Bey Apartmanı'nın enkaz alanına geldi. Alanda yeni bir mucize gerçekleşti. Ekipler 3.5 yaşındaki Ayda Gezgin'i canlı olarak kurtardı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Ayda Gezgin canlı olarak kurtarıldı." dedi. Ayda Gezgin'in kurtarılma anına şahit olan vatandaşlar, "Kendisine ulaştığımızda 'Adım Ayla, ben iyiyim'" diyerek ekiplere yanıt verdiğini belirtti. AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da Ayda Gezgin mucizesine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir yavrumuza daha ulaştık. Elhamdülillah." ifadelerini kullandı. Vatandaşlar, minik Ayda'nın kurtarıldıktan sonra ekiplerden ayran ve su istediğini belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, enkazdan 91 saat sonra çıkarılan kız çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu, hastaneye sevk edildiğini bildirdi. Arama kurtarma ekibinden Nusret Aksoy: "İlk çığlığını duydum. Daha sonra arkadaşlarıma söyledim. İsmini sordum, 'iyiysen elini sallayabilir misin?' dedim, elini kaldırdı salladı." açıklamasında bulundu. Öte yandan gelen son dakika bilgisine göre Ayda'nın enkaz altında olan annesinin cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2020, 09:52 Güncelleme 03 Kasım 2020, 13:06
İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nda 91. saatte mucize! 3.5 yaşındaki Ayda Gezgin canlı olarak kurtarıldı

İÇİNDEKİLER


Rıza Bey Apartmanı enkazından 91 saat sonra mucize gibi bir haber geldi. Kurtarma ekipleri bir bebeğimize canlı ulaştı.




AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir yavrumuza daha ulaştık. Elhamdülillah." ifadelerini kullandı.



SAĞLIK DURUMU İYİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, enkazdan 91 saat sonra çıkarılan kız çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu, hastaneye sevk edildiğini bildirdi.



Arama kurtarma ekibinden Nusret Aksoy: "İlk çığlığını duydum. Daha sonra arkadaşlarıma söyledim. İsmini sordum, 'iyiysen elini sallayabilir misin?' dedim, elini kaldırdı salladı." açıklamasında bulundu.



VALİ GÜZEL HABERİ DUYURDU
Türkiye'nin beklediği mucize haberi
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger verdi.


İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Ayla Gezgin canlı olarak kurtarıldı." açıklamasında bulundu.




"İSMİM AYDA BEN İYİYİM"
Ayda Gezgin'in kurtarılma anına şahit olan vatandaşlar, "Kendisine ulaştığımızda Adım Ayda, ben iyiyim" diyerek ekiplere yanıt verdiğini belirtti.




DEPREMDE SON DURUM
SAKOM'dan alınan bilgilere göre 102 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 1.026 vatandaşımızdan 883'ü taburcu edilmiş olup 143 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir.


İzmir'de arama ve kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 12'sinde çalışmalar tamamlanmış olup, 5 binada çalışmalara devam edilmektedir.