Ayda Gezgin kimdir kaç yaşında? Ayda bebek son durum nedir? Ayda bebek ailesi yaşıyor mu?

Ayda Gezgin kimdir kaç yaşında? Ayda bebek son durum nedir? Ayda bebek ailesi yaşıyor mu? Ayda bebeğin sağlık durumu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İzmir'de meydana gelen depremin ardından büyük bir mucize gerçekleşti. Depremin 91. saatinde Ayda bebeğin kurtarılması Türkiye'yi büyük sevince boğdu. Peki, Ayda Gezgin kimdir? Ayda bebek ailesi yaşıyor mu? Ayda bebek kurtulduktan sonra ilk olarak ayran ve su istedi.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2020, 11:45 Güncelleme 03 Kasım 2020, 12:27
Ayda Gezgin kimdir kaç yaşında? Ayda bebek son durum nedir? Ayda bebek ailesi yaşıyor mu?

İÇİNDEKİLER

Ayda bebek son durum nedir? Ayda bebek sağlık durumu merak ediliyor. Ayda Gezgin kaç yaşında? İzmir'de bir mucize yaşandı. Depremin 91. saatinde Ayda isimli bir bebek kurtarıldı. Türkiye'yi sevince boğan haberin ardından Ayda bebek son sağlık durumu merak edilmeye başlandı. AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da Ayda Gezgin mucizesine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir yavrumuza daha ulaştık. Elhamdülillah." ifadelerini kullandı. Vatandaşlar, minik Ayda'nın kurtarıldıktan sonra ekiplerden ayran ve su istediğini belirtti.

AYDA BEBEK SON DURUM NEDİR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, enkazdan 91 saat sonra çıkarılan kız çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu, hastaneye sevk edildiğini bildirdi.

Arama kurtarma ekibinden Nusret Aksoy: "İlk çığlığını duydum. Daha sonra arkadaşlarıma söyledim. İsmini sordum, 'iyiysen elini sallayabilir misin?' dedim, elini kaldırdı salladı." açıklamasında bulundu.

AYDA'NIN ANNESİNDEN ACI HABER

Kurtarma ekipleri, 91. saatte enkazdan canlı olarak çıkarılan 4 yaşındaki Ayda Gezgin'in annesi Fidan Gezgin'in cansız bedenine ulaştı.

Ayda'nın babası İzmir Bölgesi eski futbol hakemlerinden Uğur Gezgin ve amcasının hayatta olduğu öğrenildi. Gelen son dakika haberine göre, Ayda bebeğin annesinin cansız bedenine ulaşıldı.

İLK SÖZÜ 'ANNE' OLDU

Enkazdan çıkarılan Ayda alkışlar eşliğinde ambulansa alındı. Ayda, hastaneye götürüldüğü sırada enkaza dönerek "Anne" diye seslendi. Uzmanlar, Ayda'nın göçük altında annesi ile konuşmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Kurtarma ekipleri bir bebeği canlı olarak kurtarmayı başardı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Ayda Gezgin canlı olarak kurtarıldı" dedi. Kurtarma ekibi sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Ayda enkazdan çıkarıldıktan hemen sonra annesini sordu. Ayda'nın enkazdan çıktığında ilk istediği şey ise su ve ayran. Ekipler Ayda'nın yaşam üçgeni sayesinde kurtulduğunu açıkladı. Bulaşık makinası Ayla'nın hayatta kalması için yaşam üçgeni oluşturdu.

VALİ KÖŞGER DUYURDU

Türkiye'nin beklediği mucize haberi İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger verdi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Ayla Gezgin canlı olarak kurtarıldı." açıklamasında bulundu.

KURTARMA EKİPLERİNE "BEN İYİYİM" MESAJI

Ayla Gezgin'in kurtarılma anına şahit olan vatandaşlar, "Kendisine ulaştığımızda Adım Ayla, ben iyiyim" diyerek ekiplere yanıt verdiğini belirtti.