İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin isimleri! İzmir depremi ölü yaralı sayısı!

İzmir’de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Deprem bölgesinden acı haberler gelmeye devam ediyor. İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin sayısının 83'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 962 olarak açıklandı. 106 kişi enkaz altından sağ çıkarıldı. İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin isimleri araştırılıyor.

Giriş Tarihi 02 Kasım 2020, 11:39 Güncelleme 02 Kasım 2020, 15:34
İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin isimleri! İzmir depremi ölü yaralı sayısı!

İÇİNDEKİLER

İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin isimleri! İzmir depremi ölü yaralı sayısı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından bölgeden acı haberler geliyor. Son açıklanan sayılara göre depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 83'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 962 olarak açıklandı. 106 kişi enkaz altından sağ çıkarıldı.

İZMİR DEPREMİNDE HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ!

Cuma günü yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlardan ismi belirlenenler: Hüsnü Kırabalı, Kenan Yeşiloğlu, Rabia Uzun, Hayati Uzun, Nazmiye Doğrayan, Burcu Yüksel, Dila Yüksel, Ege Ilgaz Yüksel, Umut Perinçek, Buse Demir, Birgül Pandal, Fatma Erçetin, Fatma Öztemel Öztürk, Hasena Argüder, Elif İnan.

İZMİR DEPREMİ ÖLÜ YARALI SAYISI!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremde can kaybının 83'e yükseldiğini, 4'ü ağır olmak üzere 9 kişinin ise yoğun bakımda olduğunu söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un açıklamaları:

En sonunda yavrularımıza kavuştuk. Bu çok güzel bir mutluluk. İnşallah vatandaşlarımıza ulaşmak üzere var gücümüzle çalışıyoruz. Bu motivasyonla ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Vefat sayımız 83'e yükseldi. 962 vatandaşımız da yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılarımızın 743'ünü tedavi ettik ve taburcu oldular. 219 vatandaşımızın tedavisi devam etmekte. 4'ü ağır toplam 9 yoğun bakım hastamız var.

11 binada çalışmalar tamamlandı

6 binada çalışmalar sürüyor, 11 binada çalışmalar tamamlandı. Hasar tespit çalışmalarını sürdürüyoruz. Bugüne kadar 4 bin 424 binada, 33 bin 434 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını yaptık. Acil ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 58'e ulaştı. Az hasarlı 397 bina, orta hasarlı 66 binamız var. Hızlı bir şekilde arama kurtarma çalışmaları sürerken hasar tespit çalışmalarını da tamamlayacağız. Muhtarlarımıza bilgilendirme yaparak, az hasarlı, orta hasarlı ve ağır hasarlı binalarda yapılması gerekenlere ilişkin bilgilendirme yapacağız.

Bir ay içerisinde hasarlı binalarda yıkım işlemlerini de yapacağız. Vatandaşlarımızla birlikte sürecimizi sonuna kadar götürmeyi planlıyoruz. Yıkılmış veya yıkılacak binalara ilişkin, eşyasını alamayanlara hane başına 30 bin lira eşya yardımı yapacağız. Kiracılarımıza da 5 bin lira taşınma ve kira yardımı yapacağız.

Seferihisar'da hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Dün itibarıyla tsunamiden zarar gören esnafımıza kısmi ödemeler başlatıldı. Bugün ödemeleri yapılacak. Valilik, kaymakamlıklar kanalıyla gönderiyoruz ödemeleri.

46 bin metrekarelik alana konteyner kent kuruyoruz. Bayraklı'da enkaz alanlarının hemen yanında vatandaşlarımız bu konteyner kentten faydalanabilecekler.