İzmir yarın 2 Kasım Pazartesi okullar tatil mi? İzmir'de okullar kaç gün tatil? EBA online ders yapılacak mı?

Tüm Türkiye'yi derinden sarsan İzmir depremi sonrasında yaralar sarılmaya devam ediyor. 6.9’luk İzmir depremi sonrası bölgede bir yandan arama kurtarma çalışmaları devam ederken bir yandan da hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Depremin etkilerinin tespit edilmeye devam ettiği dakikalarda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan son dakika açıklaması geldi. Peki İzmir'de yarın 2 Kasım'da Pazartesi okullar tatil mi? İzmir'de okullar kaç gün tatil? EBA online ders yapılacak mı? Soruları öğrenciler tarafından merak ediliyor. İzmir genelinde eğitime ara verilmesi nedeniyle EBA’da da canlı ders olması beklenmiyor.

Giriş Tarihi 01 Kasım 2020, 15:36 Güncelleme 01 Kasım 2020, 15:36
İzmir yarın 2 Kasım Pazartesi okullar tatil mi? İzmir’de okullar kaç gün tatil? EBA online ders yapılacak mı?

İÇİNDEKİLER

İzmir'de meydana gelen şiddetli deprem sonrası Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan son dakika açıklaması geldi. Bakan Selçuk Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada İzmir'de eğitime bir hafta süre ile ara verildiğini duyurdu. Peki İzmir'de yarın 2 Kasım'da Pazartesi okullar tatil mi? İzmir'de okullar kaç gün tatil? EBA online ders yapılacak mı? Soruları öğrenciler tarafından merak ediliyor. Dün Bakan Selçuk deprem sonrası yaptığı ilk açıklamada "okullarla ilgili sıkıntılı bir durum bulunmuyor" ifadelerini kullanmıştı. Bugün yaptığı yeni açıklama ile eğitim öğretime 1 hafta ara verileceğini duyurdu. Bakan Selçuk "Yaraları hep birlikte saracağız #İzmir. İl genelinde eğitime bir hafta süreyle ara verme kararı aldık. Eğitim ailesi olarak öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz ve velilerimizle birbirimize çok daha sıkı kenetlenerek güçlükleri birlikte aşacağız." ifadelerini kullandı.

İZMİR'DE YARIN 2 KASIM 2020 PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ?

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yaşanan ve pek çok bölgeyi etkileyen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında öğrenciler ve veliler MEB'den gelecek olan tatil haberini beklemeye başladılar. İzmir'de özellikle Bayraklı ve Seferihisar da yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarına devam edildiği ve vatandaşların evlerine girmekten çekindiği ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "İzmir il genelinde eğitime bir hafta süreyle ara verme kararı aldık. Eğitim ailesi olarak öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz ve velilerimizle birbirimize çok daha sıkı kenetlenerek güçlükleri birlikte aşacağız" dedi.