İdriss Sihamedi kimdir? İdriss Sihamedi’ye Türkiye’den davet!

Fransa’da kapatılan Baraka City’nin kurucusu ve yöneticisi İdriss Sihamedi kimdir? Fransa’da bir öğretmenin başı kesilerek öldürülmesinden sonra, radikal İslamcı fikirler yaydığı gerekçesiyle kapatılan Baraka City’nin kurucusu İdriss Sihamedi, Türkiye’den sığınma istemişti. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden de Sihamedi’ye davet geldi.

Giriş Tarihi 29 Ekim 2020, 17:15 Güncelleme 29 Ekim 2020, 17:15
İdriss Sihamedi kimdir? İdriss Sihamedi’ye Türkiye’den davet!

İÇİNDEKİLER

İdriss Sihamedi kimdir? Fransa'da kapatılan Baraka City'nin kurucusu İdriss Sihamedi kimdir? Türkiye'den sığınma talep eden Sihamedi'ye Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nden davet geldi. Bu gelişmenin ardından İdriss Sihamedi kimdir sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

İDRİSS SİHAMEDİ KİMDİR?

Fransa'da bir lise öğretmeninin başı kesilerek öldürülmesinden sonra İdriss Sihamedi ismi gündeme oturmuştu. Baraka City isimli organizasyon kapatılmıştı. Organizasyonun kurucusu ve yöneticisi Sihamedi, radikal İslami fikirleri yaydığı gerekçesiyle gözaltına alınmış daha sonra serbest bırakılmıştı.

Mahkemenin nihai kararını 4 Aralık'ta açıklayacağını, müvekkilinin 36 saatlik gözaltıdan sonra adli kontrol şartıyla bırakıldığını belirten avukatı, Sihamedi'ye yönelik 'taciz' suçlamasının ise halen düşürülmediğini açıklamıştı.

BarakaCity, daha önce kendisine yönelik terör suçlamasından aklanmıştı.

Kapatılma kararının ardından Twitter üzerinden açıklama yapan Dernek Başkanı İdriss Sihamedi, Türkiye'den sığınma talebinde bulunmuştu.