Son dakika: Hatay'ın İskenderun ilçesinde patlama! İki terörist etkisiz hale getirildi...

Hatay'ın İskenderun ilçe merkezinde terör saldırısı meydana geldi. Yaşanan büyük patlama sonrasında olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı sosyal medya paylaşımında iki teröristin de yakalandığını duyurdu. Patlamanın ardından açıklamalarda bulunan Hatay Valisi Rahmi Doğan, 4 kişilik terörist grubun Paramotor kullanarak Münbiç'ten kalkarak Amanos Dağları'na indiğinin tespit edildiğini açıkladı. Vali Doğan, "Bugün itibariyle Amanos Dağları'nda PKK terör örgütü imha edilmiştir" dedi.

Giriş Tarihi 26 Ekim 2020, 21:19 Güncelleme 27 Ekim 2020, 00:52
Son dakika: Hatay’ın İskenderun ilçesinde patlama! İki terörist etkisiz hale getirildi...

İÇİNDEKİLER


Hatay'ın İskenderun ilçe merkezinde patlama meydana geldi, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı sosyal medya paylaşımında iki teröristin de yakalandığını duyurdu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ
Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır.Operasyon devam etmektedir. kamuoyu bilgilendirilecektir." açıklamasında bulundu.

YOL TRAFİĞE KAPATILDI
Alınan bilgiye göre, Fener Caddesi'nde bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Cadde, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Patlamanın nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

ABD KENDİ VATANDAŞLARINI UYARMIŞTI!
ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, ABD vatandaşlarına Türkiye'de bir terör saldırısı olabileceğine dair güvenlik uyarısı yapmıştı.

ELÇİLİKLERİ GEÇİCİ OLARAK KAPATMIŞLARDI
Uyarıda, Türkiye'deki ABD vatandaşlarından dikkatli olmaları istenirken, Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir'deki ABD Elçilik görevlerinin geçici olarak askıya alındığı belirtildi.

TERÖR SALDIRISI İHTİMALİ ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ
ABD Türkiye Büyükelçiliği'nin internet sitesinde yayımlanan mesajda, ABD Temsilciliği, ABD Başkonsolosluğu dahil olmak üzere İstanbul'da ABD vatandaşlarına ve yabancı uyruklulara yönelik potansiyel terör saldırıları ve adam kaçırma olaylarına ilişkin güvenilir raporlar aldı.

2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki terör eylemiyle ilgili iki teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Soylu, Twitter'daki paylaşımında alkışlama işareti ve Türk Bayrağı ile birlikte, "Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız" mesajını paylaştı. Soylu, paylaşımında İskenderun'u da etiketledi.


OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER