Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? 24-25 Ekim hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

24-25 Ekim hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Koronavirüs vakalarının artışa geçmesi nedeniyle hafta sonu sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı merak ediliyor. İstanbul’da vaka artış hızı devam ediyor. Ülke genelinde vakaların yüzde 40’ı İstanbul’da yer alıyor. Bu nedenle koronavirüse karşı yeni önlemler alınıp alınmayacağı merak ediliyor. Peki, hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Giriş Tarihi 23 Ekim 2020, 12:32 Güncelleme 23 Ekim 2020, 12:32
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? 24-25 Ekim hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

İÇİNDEKİLER

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? 24-25 Ekim hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yabancı basında yer alan Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir tarzında haberlere ilişkin açıklamalar geldi. Peki, hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Türkiye'de sokağa çıkma yasağı gelebileceği haberinin asılsız olduğunu belirtti.

Çataklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Reuters kaynaklı "Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir" haberi tamamen asılsızdır. Daha önce de söylediğimiz gibi sahte genelgelere, isimsiz kaynaklara ve manipülatif haberlere itibar edilmemelidir."

Reuters'ın üst düzey bir yetkiliye dayandırarak servis ettiği haberde vaka sayısının artmasıyla birlikte Türkiye'de sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamalarının tekrar gündeme gelebileceğini iddia edilmişti.

BAKAN KOCA AÇIKLAMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Türkiye için herhangi bir sokağa çıkma kısıtlaması düşünmüyoruz. Bu artışın olmaması için vatandaşların özellikle maske noktasında hassasiyet göstermesi lazım. Maskenin bütün üst solunum yolu viral enfeksiyonu önleyen özellikleri var. Ne kadar hassasiyet gösterirsek o kadar başarılı olacağımızı düşünüyoruz." dedi.

14 Ekim'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilkent Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Avrupa'da bazı kısıtlamaların yeniden getirildiğinin anımsatılması ve Türkiye'de bir kısıtlama döneminin gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine, Bakan Koca, "Şu an herhangi bir ilave kısıtlamayı, sokağa çıkma yasağı gibi bir durumu asla düşünmüyoruz." ifadesini kullandı.