Askerlik yerleri sorgula: 2020 Kasım celbi askerlik yerleri açıklandı! E-Devlet askerlik yeri öğren!

Askerlik yerleri sorgula! E-Devlet askerlik yerleri öğrenmek isteyen vaandaşlar için beklenen açıklama geldi. 2020 Kasım celbi askerlik yerleri açıklandı. MSB duyurusunda; Ekim, Kasım ve Aralık 2020 dönemi askerlik yerlerinin açıklandığı belirtildi. Bu açıklamanın ardından vatandaşlar askerlik yerleri sorgulaması yapıyor. Daha önce yapılan duyuruda sonuçların 23 Ekim tarihinde açıklanacağı belirtilmişti. E-devlet sitesinden yapılan askerlik yeri sorgulama işlemi için öncelikle e-şifreye ihtiyaç vardır. Eğer e-şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden şifre alabilirsiniz. Ardından şifrenizi değiştirerek sisteme girebilirsiniz.

Giriş Tarihi 23 Ekim 2020, 10:43 Güncelleme 23 Ekim 2020, 10:44
Askerlik yerleri sorgula: 2020 Kasım celbi askerlik yerleri açıklandı! E-Devlet askerlik yeri öğren!

İÇİNDEKİLER

Askerlik yerleri açıklandı mı? Kasım celbi askerlik yerleri saat kaçta açıklanır? Askerlik yerlerinin açıklanıp açıklanmadığı vatandaşların merak konusu oldu. 2020 Kasım celbinde binlerce genç silah altına alınacak ve askerlik görevini yapacak. Vatani görevlerini tamamlamak için askere gidecek gençler nereye gideceklerini öğrenmek istiyor. Aileler de heyecanlı bir bekleyiş içerisinde. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan duyuruda 23 Ekim 2020 tarihinde askerlik yerlerinin açıklanacağı belirtildi. İşte E-Devlet askerlik yeri öğrenme sayfası!

ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI MI?

MSB duyurusunda; "Ekim/Kasım/Aralık 2020 dönemi yükümlü sınıflandırma sonuçları e-Devlet ve Askerlik Şube Başkanlıklarından açıklanmıştır." denildi.

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Seçim ve sınıflandırma sonuçları 23 Ekim 2020 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir. (TSK nın ihtiyaç duyduğu sınıf ve meslekler hariç).

ASKERLİK YERLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SEVK TARİHLERİ

Belgelerin alınacağı tarihler şu şekilde olacak; Bedelli Er (Ekim Celp ve Sevk Dönemi) 03 Ekim 2020 29 Eylül-03 Ekim 2020

Yedek Subay/Astsubay Adayları,Erbaş/Er (1nci Grup) 30 Ekim 2020 26-30 Ekim

2020 Bedelli Er (Kasım Celp ve Sevk Dönemi) 21 Kasım 2020 17-21 Kasım 2020

Erbaş/Er (2nci Grup) 25 Kasım 2020 21-25 Kasım 2020

Erbaş/Er (3ncü Grup) 24 Aralık 2020 20-24 Aralık 2020

E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

E-devlet sitesinden yapılan askerlik yeri sorgulama işlemi için öncelikle e-şifreye ihtiyaç vardır. Eğer e-şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden şifre alabilirsiniz. Ardından şifrenizi değiştirerek sisteme girebilirsiniz. Sisteme e-şifre dışında farklı giriş yöntemleri de bulunuyor. Dilerseniz bu yöntemler aracılığıyla da e-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.

Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfadaki arama kısmına "Milli Savunma Bakanlığı" yazarak arama yapmanız gerekiyor.

Ekrana yansıyan sekmeden arama yapabileceğiniz gibi "e-Hizmetler" kısmından da ilgili bakanlığa erişebilirsiniz.

Sayfanın üst kısmında "Hizmet adı" kutucuğu belirecek. Askerlik görevini kısa dönem olarak ifa edecek olan askerlerin, "Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama", uzun dönem olarak askerlik yapacak yükümlülerin ise "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" ifadesini yazarak karşılarına çıkan linke tıklamaları gereklidir.

Linke tıklandıktan sonra ekrana gelen "Er Sınıflandırma Sonucu" ve Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu" sayfaları aracılığıyla askerlik yapacağınız yeri öğrenebilirsiniz.

Bu adımların ardından da Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme ve Sevk Belgesi alınabilecek. Sevk Belgesi, asker adayının yol izinlerinden birliğine teslim olacağı günlere kadar birçok bilgiyi içerir.