KPSS önlisans sınav belgesi nasıl alınır? 2020 KPSS önlisans sınavı ne zaman?

Ekim ayının sonuna yaklaşılırken gündemde en çok merak edilen ve araştırılan sorulardan biri KPSS önlisans sınav belgesi nasıl alınır? Oldu. Memur olmak isteyen iki yıllık üniversite mezunu adaylar KPSS sınavına katılacağı günü heyecanla bekliyor. Peki 2020 KPSS önlisans sınavı ne zaman? ÖSYM Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) önlisans sınav yerlerini adayların erişimine açtı. Haberimizdeki linkten sorgulayabilirsiniz.

Giriş Tarihi 21 Ekim 2020, 11:16 Güncelleme 21 Ekim 2020, 11:17
KPSS önlisans sınav belgesi nasıl alınır? 2020 KPSS önlisans sınavı ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Yakından takip edilen konular arasında KPSS önlisans sınavı yer alıyor. Adayların çalışmaya devam ettiği sınav tarihine az bir zaman kala heyecan dorukta. Üniversitelerin iki yıllık bölümlerinden mezun olan ve devlet kurum, kuruluşlarında çalışmak isteyenler Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) önlisans sınavına katılacak. Peki 2020 KPSS önlisans sınavı ne zaman? KPSS önlisans sınav yerleri nasıl öğrenilir?

KPSS ÖNLİSANS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 14 Ekim 2020 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

KPSS ÖN LİSANS SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM 2020 sınav takvimine göre, KPSS ön lisans oturumu 25 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav saat 10:15'te başlayacak.

Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri uygulanacaktır. Sınavın süresi 130 dakika olacaktır. Testler adaylara bir kitapçık hâlinde verilecek ve bir Cevap Kâğıdı kullanılacaktır.

Sınavda çoktan seçmeli sorulardan oluşacak testler uygulanacak, cevaplar Cevap Kâğıdı'na işaretlenecek, cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucularla okunacak ve bilgisayarla değerlendirilecektir. Sınavda uygulanacak testler aşağıda gösterilmiştir. Bu testlerin içeriğine ilişkin bilgiler de Tablo-1'de verilmiştir. Sınavda adaylar cevaplarını, Cevap Kâğıdı'nda ilgili alanlara işaretleyeceklerdir. Cevap Kâğıdı yerine Soru Kitapçığı'na yapılan işaretler kesinlikle değerlendirilmeyecektir.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek'te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.