İnternet kesik mi? İnternette sorun mu var? Türk Telekom, TTnet, Turknet internet arıza sorgulama!

İnternette sorun mu var? İnternet kesik mi? İnternet arıza sorgulama işlemi vatandaşlar tarafından yapılıyor. Türk Telekom, TTnet, Turknet ve diğer servis sağlayıcılarından bazı bölgelerde hizmet alınamıyor. Bu nedenle vatandaşlar da internette sorun mu var araması yapmaya başladı. Konuyla ilgili beklenen açıklama Türk Telekom’dan geldi.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2020, 10:28 Güncelleme 20 Ekim 2020, 10:28
İnternet kesik mi? İnternette sorun mu var? Türk Telekom, TTnet, Turknet internet arıza sorgulama!

İÇİNDEKİLER

İnternette sorun mu var? İnternet kesik mi? İnternet arıza sorgulama işlemi yapan vatandaşlar Türk Telekom, TTnet, Turknet sitelerini yakından takip ediyor. Gece saatlerinde başlayan ve halen devam eden internet kesintileri nedeniyle internet kesik mi sorusuna yanıt aranıyor. Konuyla ilgili Türk Telekom'dan açıklama yapıldı.

İNTERNETTE SORUN MU VAR?

Kullanıcılar Türk Telekom, Türksat Kablonet, Turknet ve Vodafone internet hizmetlerinde aksama olduğunu aktardı.

Türk Telekom'un web sitesindeki duyuruda kesintinin "planlı çalışmadan" kaynaklandığı ve 5 saat sürmesinin beklendiği belirtildi.

Planlı çalışma kapsamında internet kesintisi yaşanacak iller Sivas, Samsun, Adıyaman, İstanbul Anadolu ve Avrupa yakaları, Antalya, Burdur, Kayseri ve Trabzon olarak bildirildi.

Açıklama kısmında "Müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için altyapıda çalışma planlanmıştır. Bazı müşterilerimizin kısa süreli hizmet kesintileri yaşaması öngörülmektedir." denildi.

Kendilerine önceden uyarı gitmediğini söyleyen kullanıcılarsa kesintilere sosyal medyada tepki gösterdi.

Ticaret Bakanlığı geçen ay yaptığı açıklamada, abone olunan internet ve yayın platformu hizmetlerinde bakım ve onarım gibi nedenlerle kesinti yapılmadan 48 saat önce aboneye bilgi verilmesi gerektiğini belirtmişti.