Türkiye bölgenin sağlık merkezi oldu! Iraklı hastalar Türkiye'de şifa bulacak

Koronavirüs salgını nedeniyle ülkeler arası seyahat yasakları, tedavi olmak için Türkiye'ye gelmeyi bekleyen yabancı hastaların gelişlerini de geciktirmişti. Salgın nedeniyle tedavi süreçleri ertelenen 65'i çocuk 79 Iraklı hasta, özel seferle Türkiye'ye getirildi.

Giriş Tarihi 19 Ekim 2020, 16:42 Güncelleme 19 Ekim 2020, 16:45
Türkiye bölgenin sağlık merkezi oldu! Iraklı hastalar Türkiye’de şifa bulacak

İÇİNDEKİLER

Koronavirüs salgının başlangıcından itibaren ülkeler arasındaki seyahat yasakları ve uçak seferlerinin iptal olması Türkiye'de tedavi olmayı planlayan yabancı hastaların gelişini de geciktirmişti. Salgın nedeniyle tedavi süreçleri ertelenen 65'i çocuk 79 Iraklı hasta, özel seferle Türkiye'ye getirildi. Tedaviye başlamak için yaklaşık 7 ay beklemek zorunda kalan kalp hastası çocuklar Türkiye'de şifa arayacak.

Türkiye'de tedaviye başlamak için yaklaşık 7 ay beklemek zorunda kalan çoğunluğunu kalp hastası çocukların oluşturduğu 79 Iraklı hasta refakatçileri ile birlikte Türkiye'ye geldi. Irak Sağlık Bakanlığı ile anlaşması bulunan özel bir sağlık grubunun aldığı izinle Bağdat'tan Türkiye'ye getirilen hastalar, grubun İstanbul'daki hastanelerinde tedavi edilecek.

Hastanenin Uluslararası Hizmetler ve Projeler Direktörü Mehmet Ersoy, Türkiye'nin salgının ilk başlangıcından itibaren sağlık alanında yaptığı çalışmalar dünyada takdir gördüğünü belirterek, "Salgını kontrol altına alabildiğimiz için yurtdışından gelen çocuk ve bebek hastalarımızı ağırlıklı olarak kabul etmeye başladık. Irak Sağlık Bakanlığı ile bir proje yürütüyoruz. Hem Dışişleri, hem Sağlık Bakanlığı hem de kendi girişimlerimizle özel bir charter (tarifesiz) uçuşla toplam 149 yolcuyu getirdik. Bunların 79 hasta. 65'i çocuk ve bebek. Diğerleri ise refakatçileri. Irak'ta bu tedavilere çok ihtiyaç var. Şifalarını burada bulmuş şekilde ülkelerine gere göndeririz" diye konuştu.

BİR YILDIR BEKLİYORUZ
Kalp hastası olan oğlu Ali Muhammed ile birlikte Türkiye'ye gelen Meryem Muhammed, "Buraya gelebilmek için 1 yıl bekledik. Oğlumun kalbinde delik var. Rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığında belli oldu. Irak'ta ameliyatı mümkün değil. Oğlum için şifa diliyorum. Herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.