YÖK son dakika: Üniversiteler ne zaman açılıyor? 1 Kasım üniversite açılacak mı? Yüz yüze eğitim...

Üniversiteler ne zaman açılıyor? 1 Kasım üniversite açılacak mı? YÖK son dakika açıklaması üniversite öğrencileri tarafından yakından takip ediliyor. 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde dün konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan üniversitelerin açılmasıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Başkan Erdoğan, "En kısa sürede diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 16 Ekim 2020, 19:40 Güncelleme 16 Ekim 2020, 19:40
YÖK son dakika: Üniversiteler ne zaman açılıyor? 1 Kasım üniversite açılacak mı? Yüz yüze eğitim...

İÇİNDEKİLER

1 Kasım üniversite açılacak mı? Dün Başkan Recep Tayyip Erdoğan 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan "En kısa sürede diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz." dedi. Peki, üniversiteler ne zaman açılıyor? 1 Kasım üniversite açılacak mı? İşte son gelişmeler...

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Başkan Erdoğan açıklamasında "En kısa sürede diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, "YÖK Anadolu Projesi, Anadolu'daki yeni gelişen üniversiteleri daha gelişmiş üniversitelerle eşleştirerek eksiklerin giderilmesini hedefliyor. Bu programı bu akademik yılın ikinci döneminden itibaren hayata geçiriyoruz." dedi.

Erdoğan, "YÖK Sanal Laboratuvar Projesi ile genel kimya ve fizik laboratuvarı dersleri sanal ortamda verilebilecek." diye konuştu.

1 KASIM'DA ÜNİVERSİTELER AÇILIYOR MU?

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gözler üniversitelerin açılış tarihine çevrildi. Ancak YÖK tarafından konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

HANGİ ÜNİVERSİTELER UZAKTAN OLACAK?

Marmara Üniversitesinde de 2020-2021 akademik yılı güz döneminde öğretim faaliyetlerini uzaktan (çevrimiçi) gerçekleştirilecek.

Güz döneminde öğretime uzaktan devam edeceğini açıklayan üniversiteler arasına Akdeniz, Trakya ve Balıkesir üniversiteleri de katıldı.

Munzur Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi bir açıklama yaparak güz yarıyılını uzaktan eğitimle yürüteceğini bildirdi.

Konya'da Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi ortaklaşa olarak 2020-2021 eğitim- öğretim yılı güz yarıyılının uzaktan eğitim olarak gerçekleştirilmesi yönünde karar aldı.

Üniversitelerin resmi internet sitelerinden diğer kurumlarla ilgili açıklamaları takip edebilirsiniz.

HANGİ SINIFLAR OKULA GİDİYOR?

MEB tarafından alınan kararla 12 Ekim Pazartesi günü okulların açıldı. Bakan Selçuk, ilkokul 1'inci sınıflarla birlikte, 12 Ekim tarihinde 2. 3. 4. 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimin başlayacağını açıklamıştı.