Pazartesi hangi sınıflar açılıyor? 12 Ekim’de hangi okullar açılacak? Okullar kaç gün olacak?

12 Ekim hangi okullar açılacak? Pazartesi hangi sınıflar açılıyor? 12 Ekim Pazartesi tarihinde yüz yüze eğitim yüzbinlerce öğrenci için başlıyor. Birçok sınıfta eğitim öğretim dönemi yüz yüze olacak. Öğrenciler ve velilerin en merak ettiği sorulardan birisi de 12 Ekim’de hangi okullar açılacak oldu. Pazartesi hangi sınıflar açılıyor sorusuna arama motorlarında yanıt aranıyor. Milli Eğitim Bakanlığı yapılacak yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2020, 14:25 Güncelleme 10 Ekim 2020, 14:25
Pazartesi hangi sınıflar açılıyor? 12 Ekim’de hangi okullar açılacak? Okullar kaç gün olacak?

İÇİNDEKİLER

Pazartesi hangi sınıflar açılıyor? Hangi okullar açılacak? Yüz yüze eğitimin başlamasına 48 saatten az bir süre kala hangi okulların açılacağı en çok merak edilen konulardan birisi oldu. Okul hazırlığı sürerken Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından yüz yüze eğitimin nasıl olacağına ilişkin detaylar verildi. Maskeyle dolaşmak zorunlu olacak, ders süreleri kısalacak ve okulların açık olduğu gün sınırlaması olacak.

HANGİ SINIFLAR AÇILIYOR?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime aşamalı geçişle ilgili yeni kararların ayrıntılarını düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Bakan Selçuk, ilkokul 1'inci sınıflarla birlikte, 2, 3, 4; ortaokul 8'inci sınıf ve lise 12'nci sınıfların, köy okullarının ve özel gereksinimi olan öğrencilerin de 12 Ekim 2020 Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlayacağını aktardı.

DERS SAATLERİ NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacağını bildirdi.

İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf ile ortaokul 8. sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati ( 2 gün, 6+6), imam hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7 ) uygulanacak. Lise hazırlık sınıfları ve 12. sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8+8) yapılacak.

Sınıflar öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak. Ayrıca ilkokullarda ve ortaokul 8. sınıflarda valilik kararıyla cumartesi günleri de okullarda yüz yüze eğitim faaliyetleri gerçekleştirilebilecek.

Okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında ise haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacak.

Lise hazırlık sınıflarında ve 12. sınıflarda ise haftalık ders çizelgelerinde gösterilen ortak, seçmeli ve meslekî derslerden okul yönetimince belirlenenler yüz yüze eğitimle, bunların dışında kalanlar ise uzaktan eğitim yoluyla verilecek.

Yüz yüze eğitim dışında kalan tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak, uzaktan eğitimlerde bir ders süresi 30 dakika olarak planlanacak, öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler okul yönetimlerince alınacak.

OKULLARDA MASKE TAKMAK ZORUNLU OLACAK

Öğrencilerin okulda geçirdikleri ders içi ve dışı saatlerde maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaları hususunda rehberlik ve yönlendirme yapılacak. Bu durum okul yöneticileri ve öğretmenlerce de takip edilerek okulda gerçekleştirilecek yüz yüze eğitim faaliyetleri hakkında öğrencilere "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu"na göre bilgilendirme gerçekleştirilecek.

DERS SAATİ VE TENEFFÜSLER KAÇ DAKİKA OLACAK?

Yüz yüze eğitimde, öğrenciler gruplara ayrılarak her ders saati 30, teneffüsler 10 ve öğle arası 45 dakika olarak uygulanacak. Alan ve dal derslerinin uygulama kazanımları yüz yüze, bilişsel veya teorik kazanımları ise uzaktan eğitim yoluyla verilecek.

Yüz yüze ve uzaktan eğitim ile verilen alan ve dal dersleri süre, kazanım ve içerik açısından bir bütün olarak değerlendirilecek. Haftalık ders çizelgelerine göre, yüz yüze ve uzaktan eğitime ayrılacak ders süreleri, alan zümre öğretmenlerince belirlenecek.