CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan Katar Emiri Temim'in önünde eğildi" yalanına AK Parti'den görüntülü yanıt!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Katar ziyaretinde çekilmiş bir fotoğraf üzerinden 'Katar Emiri Temim'in önünde eğiliyor' yalanını ortaya attı. Kılıçdaroğlu'nun pes dedirten iddiası tepkilere neden oldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanımızı eleştirmek adına yalan siyasetine bir kez daha başvurmasını kınıyoruz. Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na karşı siyasi husumet içindedir. Türkiye karşıtı bir siyasettir bu." dedi.

Giriş Tarihi 08 Ekim 2020, 16:12 Güncelleme 08 Ekim 2020, 16:38
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan Katar Emiri Temim’in önünde eğildi yalanına AK Parti’den görüntülü yanıt!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt ve Katar'a ziyaret gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Katar ziyaretinde çekilmiş bir fotoğraf üzerinden 'Başkan Erdoğan Katar Emiri Temim'in önünde eğiliyor' iddiasını ortaya attı.



Karşılamaya ilişkin görüntülerde ise söz konusu iddiaya ilişkin hiçbir kare yer almıyor.






KARAR'DAN ALGI YÖNETİMİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu iddialarını Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Karar Gazetesi'nin bir haberine dayandırdı. Haberde seçilen fotoğrafta Başkan Erdoğan'ın Katar Emiri önünde eğildiği algısı yaratılmaya çalışıldı.

AK PARTİ'DEN TEPKİ
Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımızın yurt dışında yabancı bir liderin önünde eğildiği iddiasıyla son derece yakışıksız bir beyanat verdi. Görüntünün tamamını milletimizin takdirlerine sunuyorum. Türkiye Cumhurbaşkanlığına yapılan bu iftira artık husumetin beyanıdır. Kılıçdaroğlu, Suriye'de, Doğu Akdeniz'de ve Libya'da Türkiye'nin statükoya eğilmesini isterken Cumhurbaşkanımız dimdik durdu. Siyaseten eğilip bükülmek bizim kitabımızda yoktur. Cumhurbaşkanımız hakkında böyle konuşanlar aynaya baksın." ifadelerine yer verdi.