VGM burs başvurusu başladı! 2020 VGM burs başvurusu nasıl yapılır? VGM bursu ne kadar?

2020 VGM burs başvurusu nasıl yapılır? Öğrencilerin uzun zamandır beklediği VGM burs başvurusu başladı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için başvuru ekranı erişime açıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi vgm.gov.tr adresinden yapılan başvurular 15 Ekim tarihine kadar devam edecek. Peki, VGM burs başvurusu nasıl yapılır? İşte 2020 VGM burs başvuruları hakkında merak edilen bilgiler! Burs almaya hak kazanan öğrencilere, burs almaya devam ettikleri her eğitim yılında 9 ay boyunca ödeme yapılacak.

Giriş Tarihi 01 Ekim 2020, 10:57 Güncelleme 01 Ekim 2020, 10:57
VGM burs başvurusu başladı! 2020 VGM burs başvurusu nasıl yapılır? VGM bursu ne kadar?

İÇİNDEKİLER

VGM burs başvurusu nasıl yapılır? Vakıflar Genel Müdürlüğü VGM burs başvurusu için başvuru dönemi başladı. VGM bursu sayesinde; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 9 ay boyunca burs almaya hak kazanacak. En sağlıklı başvuru şeklinin bilgisayardan olduğu unutulmamalıdır. Başvuru kılavuzuna başvuru giriş ekranından ulaşabilir ve detaylı bilgileri edinebilirsiniz. Peki, VGM burs başvurusu nasıl yapılır? İşte VGM burs başvuru ekranı!

VGM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2020 - 2021 eğitim döneminde Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim Bursu için başvurular 01 Ekim – 15 Ekim 2020 tarihleri arasında internet sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınacaktır. Burs almakta olan öğrencilerin tekrar burs başvurusu yapmasına gerek yoktur.

VGM BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

VGM BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere, burs almaya devam ettikleri her eğitim yılında 9 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) süreyle eğitim yardımı yapılacaktır. 2020 - 2021 eğitim yılında öğrenci başına aylık 75,00 TL verilecektir.

BURS BAŞVURUSU KABUL EDİLMEYECEK ÖĞRENCİLER!

Anasınıfına devam eden öğrenciler, özel okulda, açık öğretim ortaokulunda, açık öğretim lisesinde ya da mesleki açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler, kardeşi Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Bursundan yararlanmakta olan öğrenciler, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı veya burs alan öğrenciler ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler ortaöğrenim bursundan yararlanamazlar.

BAŞVURU YAPARKEN BİLİNMESİ GEREKENLER!

Başvuruların en sağlıklı ve kolay şekilde bilgisayardan yapıldığı unutulmamalıdır. Cep telefonu ya da tabletlerden, cihazların işletim sistemlerinin güncel olmamasından kaynaklanan sorunlar nedeniyle başvuru yapılırken sıkıntı yaşanabilmektedir.

Doğru ve kolay başvuru yapmak için başvuru yapmadan Başvuru Kılavuzları mutlaka okunmalıdır. Başvuru kılavuzlarına başvuru giriş ekranlarından ulaşabilirsiniz.

Başvurularınız başvuru formlarında beyan ettiğiniz bilgilerin ilgili kamu kurumlarından yapılan doğruluk kontrolleri ile değerlendirilmektedir. Beyan edilen bilgilerin hatalı, yanlış ya da gerçeğe aykırı olduğu tespit edildiğinde başvurunuz iptal edileceğinden vermiş olduğunuz bilgilerin doğru ve gerçeğe uygun olması gerekmektedir. Başvuru süreleri içerisinde tekrar tekrar başvuru formuna girerek başvuru formunuzda beyan edilen bilgilerin güncellemeniz/değiştirmeniz mümkündür.

Öğrencinin medeni durumu başvuru değerlendirmelerinde puanlamayı etkilediğinden başvurusunu yapan ve başvuru tarihlerinin son gününe kadar medeni durumu değişen/değişecek olan öğrencilerin başvuru süreleri içerisinde yeni durumuna uygun olacak şekilde başvuru formundaki bilgileri güncellemesi gerekmektedir. Başvuru değerlendirmeleri öğrencinin başvuru tarihlerinin son günündeki durumuna göre yapılacaktır.

Başvuru sürelerinin tamamlanmasının ardından Bölge Müdürlüklerimiz başvurunuzun değerlendirilmesi için belge talebinde bulunabilirler. Bu nedenle başvuruda beyan edilen iletişim bilgileri (adres, cep telefonu, e-posta) güncel ve kullanılıyor olmalıdır. Belge talep edilmesi halinde belirtilen sürelerde belgelerin Bölge Müdürlüklerine iletilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde burs başvurunuz iptal edilir.