Entelektüel nasıl yazılır? Entelektüel ne demek?

Yazım hatalarına çok sık rastlanılır ve özellikle basılı yayımda sorunlara yol açıyor. Fransızca kökenli ve çok fazla kullanılan kelime entelektüel nasıl yazılır? Entelektüel kelimesinin anlamının yanı sıra nasıl yazıldığını merak edenler Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünü araştırıyor. İşte hem entelektüel ne demek? Sorusunun yanıtı hem de yazılışı…

Giriş Tarihi 30 Eylül 2020, 17:40 Güncelleme 30 Eylül 2020, 17:40
Entelektüel nasıl yazılır? Entelektüel ne demek?

İÇİNDEKİLER

Çok fazla görülen yazım hatalarına düşmemek adına TDK'den kelimeleri sorgulanan kelime sayısı oldukça fazla oluyor. En sık araştırılanlar arasında entelektüel nasıl yazılır? Sorusu yer alıyor. Peki entelektüel mi yoksa entelektüel olarak mı yazılır? Günümüzde çok fazla kullanılan entelektüel kelimesinin anlamı nedir?

Entelektüel TDK'ya Göre Doğru Yazılışı

Türk Dil Kurumu açısından ele alındığında bu kelimenin doğru yazımı 'entelektüel' biçiminde geçmektedir. Bu doğru yazılışı üzerinden ele alabilir ve cümle içerisinde ya da tek başına kullanabilirsiniz.

Entelektüel (Doğru)
Entellektüel (Yanlış)

Entelektüel Kelimesinin Cümle İçerisinde Örnekleri

Entelektüel kelimesini cümle içerisinde kullanmak gerekirse;

''Tartışma entelektüel bir noktaya ulaştı.''

''Oldukça entelektüel bir kişilik.''

Entelektüel Nedir?

Entelektüel kelimesinin anlamı 'aydın kişi' şeklinde tanımlanmaktadır. Aynı zamanda fikir sorunları ile ilgili anlam üzerinden de ele alınır.