Diyanet 5 bin personel alımı başvuru şartları nelerdir? Diyanet personel alımı başvuru ne zaman?

Diyanet personel alımı başvuru ne zaman? Diyanet 5 bin personel alımı başvuru şartları nelerdir? Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) internet sitesinden yapılan açıklamada Kur'an Kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin-kayyım olmak üzere toplam 5 bin personel alınacağı duyuruldu. Peki, Diyanet personel alımı başvurusu ne zaman? Sözlü sınava her grup için belirlenen boş pozisyon sayısının 3 katı adayın çağrılacağı belirtildi.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2020, 13:57 Güncelleme 25 Eylül 2020, 13:57
Diyanet 5 bin personel alımı başvuru şartları nelerdir? Diyanet personel alımı başvuru ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Diyanet personel alımı başvuru şartları nelerdir? Diyanet personel alımı başvuru ne zaman? Kamu kurumlarında çalışmak isteyenler açıklanan ilanları takip ediyor. Son ilan ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geldi. Diyanet 5 bin personel alımı yapacağını duyurdu. Alımlar Kur'an Kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin-kayyım kadrolarında olacak. Peki, Diyanet 5 bin personel alımı ne zaman?

DİYANET PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Taşra teşkilatında boş bulunan sözleşmeli pozisyonlara, 2018 yılı KPSS puan sırası esas alınarak 4-B sözleşmeli Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım alınacak.

Bu kapsamda 1400 Kur'an Kursu öğreticisi, 3 bin 500 imam hatip ve 100 müezzin kayyımın alınacağı belirtilirken, sözlü sınava her grup için belirlenen boş pozisyon sayısının 3 katı adayın çağrılacağı da ifade edildi. Kur'an Kursu öğreticilerinin 1300'ü, imam hatiplerin ise 1500'ü İlahiyat Fakültesi mezunları arasından seçilecek.

Müracaatlar 6 Ekim-20 Ekim tarihleri arasında, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 'sinav.diyanet.gov.tr' internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

Sözlü sınav, Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İzmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Manisa, Tekirdağ, İstanbul (Avrupa), İstanbul (Anadolu), Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Rize ve Van illerindeki sınav merkezlerinde yapılacak.

Sınav tarihi, başvuruların alınması ve sınav için gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra başkanlığın internet sitesinde ilan edilecek.

DİYANET PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşımak,

2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak,

3. Unvan gruplarına göre 20/10/2020 tarihi itibariyle tabloda belirtilen öğrenim durumlarına sahip olmak,

4. 2018 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124; ön lisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmak,

5. Başvuru yapacağı unvanda görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

6. Kur'an kursu öğreticiliği için bayan olmak,

7. Hafız olmak (+Hafız kontenjan gruplarına başvuran adaylar için),

8. Halen Başkanlığımız teşkilatında kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak,

• Her aday sadece bir unvan grubu için sınava müracaat edebilecektir.

• Sözleşmeli bir pozisyonda görev yapmakta iken Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.