Şanlıurfa Bozova'da 20 kilogram patlayıcı ile yakalanan teröriste 15 yıl hapis cezası

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde emniyet ekiplerinin 20 kilogram patlayıcı ile yakaladığı Suriyeli terörist Mustafa Müslüm için karar verildi. Teröristin patlayıcıları PKK için taşındığı ortaya çıktı. Yakalanan terörist, Şanlıurfa 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Giriş Tarihi 23 Eylül 2020, 18:54 Güncelleme 23 Eylül 2020, 18:59
Şanlıurfa Bozova’da 20 kilogram patlayıcı ile yakalanan teröriste 15 yıl hapis cezası

İÇİNDEKİLER



Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde, 17 Ocak 2020 tarihinde uygulama yapan polis ekipleri, Şanlıurfa-Adıyaman karayolunda bir otomobili durdurmak istedi. Polisin `dur´ ihtarına uymayan sürücü otomobiliyle kaçmaya çalıştı.

Yaşanan kovalamacanın ardından polisin lastiğine ateş ederek durdurduğu otomobilde Suriye uyruklu Mustafa Müslüm gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada ise 20 kilo patlayıcı madde ele geçirildi.


Bomba yüklü otomobil uzman ekipler, tarafından kontrollü bir şekilde patlatılarak içerisindeki patlayıcı madde imha edildi. Gözaltına alınan şüpheli Mustafa Müslüm ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.



PKK/KCK-PYD/YPG'NİN KANLI EYLEMLERİNDE KULLANILACAKTI
Şanlıurfa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Mustafa Müslüm ile avukatı katıldı. Cumhuriyet savcısı, sanığın, silahlı terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG eylemlerinde kullanılacağı değerlendirilen 20 kilogram patlayıcı ve devreleri şahsi otomobiliyle taşırken güvenlik güçlerinin titiz takibiyle yakalandığını hatırlatarak sanığın yakalanamaması ve patlayıcının infilakı neticesinde birçok vatandaşın yaralanmasına veya hayatını kaybetmesine neden olabileceğini aktararak zanlının cezalandırılmasını talep etti. Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen sanık, beraatini istedi. Mahkeme heyeti sanığa, "Terör örgütü için patlayıcı madde nakletmek ve bulundurmak" suçundan 15 yıl hapis cezası vererek, tutukluluğunun devamına karar verdi.