27. dönem POMEM polis alımı başvuru ne zaman? POMEM başvuru şartları nelerdir?

POMEM başvuru şartları nelerdir? 27. dönem POMEM polis alımı başvuru ne zaman sorusuna yanıt aranıyor. Polis olarak görev yapmak isteyen vatandaşlar POMEM başvurularının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Son yapılan alımlarda toplam 7 bin polis alımı yapılacağı belirtilmişti. İşte, 27. dönem POMEM polis alımı başvuruları hakkında merak edilenler!

Giriş Tarihi 23 Eylül 2020, 12:33 Güncelleme 23 Eylül 2020, 12:33
27. dönem POMEM polis alımı başvuru ne zaman? POMEM başvuru şartları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

27. dönem POMEM polis alımı başvuru ne zaman? POMEM başvuru şartları polis olmak isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. 26. dönem POMEM olarak Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine planlaması yapılan adayların eğitimleri 4 Ekim tarihinde başlayacak. Gözler 27. dönem POMEM polis alımı başvurularına çevrildi. İşte, POMEM polis alımı hakkında merak edilen bilgiler!

27. DÖNEM POMEM POLİS ALIMI NE ZAMAN?

POMEM polis alımı başvurularının ne zaman başlayacağı henüz açıklanmadı. Sonuçlar açıklandığı takdirde haberimizden öğrenebilirsiniz.

POMEM POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI!

Geçmiş alımlarda adaylarda aranan şartlardan bazıları şunlardı;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Ön lisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ülkeden alınan ön lisans, lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)

Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak.

Adaylarda, 30 yaşından gün almamak, lisans mezunları için KPSS'lerin birinden P3 puan türünde en az (60,00) ve üzeri puan almak.