Başkan Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu'nda dünyaya seslenecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yarın BM’nin 75. Genel Kurulu’nda dünyaya seslenecek. Koronavirüs ile mücadele, Doğu Akdeniz’deki son durum, Suriye ve Libya’daki gelişmelerle ilgili önemli mesajlar verecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2020 Güncelleme 21 Eylül 2020, 07:00
Başkan Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu’nda dünyaya seslenecek

İÇİNDEKİLER

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle 75 yıllık tarihinde ilk kez sanal ortamda yapılacak. 22-29 Eylül tarihlerinde liderlerin konuşmalarını içeren video mesajlar, BM Genel Kurul Salonu'nda gösterilecek.

Başkan Erdoğan, konuşmasını yarın Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro ve ABD Başkanı Trump'ın ardından yapacak. Dünyaya Koronavirüs ile mücadele, Suriye, Libya, Filistin başta olmak üzere bölgesel gelişmeler, Doğu Akdeniz'deki son durum, terörle mücadelede uluslararası işbirliği konularında mesajlar verecek.

Birleşmiş Milletler'in küresel krizlerde daha etkin rol oynayabilmesine ve yapısının değiştirilmesi gerektiğine vurgu yapacak. BM Genel Kurul konuşmalarında 'Dünya 5'ten büyüktür' çağrısı yapan Erdoğan, BM'nin yapısının reforme edilmesi gerektiğini bir kez daha yineleyecek.

KOSOVA CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi'yi Vahdettin Köşkü'nde ağırladı

HASAN AY