TDK yada birleşik mı yazılır ya da ayrı mı yazılır? Ya da nasıl yazılır?

Yazım hataları en çok yapılanlar arasında yer alıyor. Yanlışlık yapmamak adına Ya da nasıl yazılır? Sorgulaması genellikle tercih ediliyor. TDK yada birleşik mı yazılır ya da ayrı mı yazılır? Sorusunun merak edilen yanıtını haberimizde derledik. Cümle içerisinde kullanışını da örneklerle bulabilirsiniz. Günümüzde bazı bağlaçların yazımı konusunda hatalar yapılmaktadır. Bu hataların ana nedeni ise yeteri kadar kitap okunmamasıdır.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2020, 23:38 Güncelleme 18 Eylül 2020, 23:38
TDK yada birleşik mı yazılır ya da ayrı mı yazılır? Ya da nasıl yazılır?

İÇİNDEKİLER

Cümlelerin içerisinde yazarken ve konuşurken çok fazla kullanılan Ya da nasıl yazılır? Sorusunun yanıtı merak edilerek arama motorları üzerinden sıkça araştırılıyor. Bağlaç olan "ya da" nın doğru şekilde yazımını öğrenmek için özellikle Türk Dil Kurumu'nun (TDK) ziyaret ediliyor. Peki TDK yada birleşik mı yazılır ya da ayrı mı yazılır?

YA DA NASIL YAZILIR?

Günümüzde bazı bağlaçların yazımı konusunda hatalar yapılmaktadır. Bu hataların ana nedeni ise yeteri kadar kitap okunmamasıdır. Türk Dil Kurumu'nun (TDK) resmi internet sitesinde sıkça yapılan yanlışlar köşesinde yer alan ya da bağlacı doğru yazılışına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

YA DA TDK DOĞRU YAZIMI

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre -da bağlacı ayrı olarak yazılmalıdır. Günümüzde birçok kişi bu bağlacı birleşik olarak yazarak hata yapmaktadır.

Doğru Kullanım Hatalı Kullanım

Ya Da Yada

YA DA CÜMLE İÇİNDE ÖRNEKLER

Seninle ya da sensiz bu yola devam edeceğim. Doğru
Bu akşam yada yarın akşam sinemaya gideceğiz. Yanlış