Ek tercih ücretleri hangi bankaya yatırılacak? 2020 YKS ek tercih ücreti ne kadar?

YKS ek tercih ücreti ne kadar? Ek tercih ücretleri hangi bankaya yatırılacak? 17-23 Eylül tarihleri arasında yapılacak YKS ek tercihlere başvuru yapmak isteyen adaylar ek tercih ücretinin ne kadar olduğunu merak ediyor. Boş kalan kontenjanlar için öğrenciler tercihlerini yapacak. Böylelikle lisans ve önlisans bölümlerine yerleştirmeler tamamlanacak. Yerleştirme ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartıyla da yatırılabilecek.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2020, 10:58 Güncelleme 17 Eylül 2020, 10:58
Ek tercih ücretleri hangi bankaya yatırılacak? 2020 YKS ek tercih ücreti ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Ek tercih ücreti ne kadar? 2020 YKS üniversite ek tercih ücretleri hangi bankaya yatacak? Ek tercih dönemi 17-23 Eylül tarihlerinde tamamlanacak. Herhangi bir lisans veya önlisans programına giriş yapamayan öğrenciler ek tercih yapacak. Ek tercih yapacak öğrencilerin başvuru ücreti yatırması gerekecek. Peki, 2020 ek tercih ücreti ne kadar?

EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

Ek yerleştirme tercih ücreti 20,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

EK TERCİH ÜCRETRLERİ HANGİ BANKAYA YATACAK?

Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)


Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, internet bankacılığı, mobil bankacılık ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)

Yerleştirme ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartıyla da yatırılabilecek.