13 Eylül HAVA DURUMU! Pazar günü hava nasıl olacak? Meteoroloji'den 10 il için yağış uyarısı!

Hafta sonu yaşadıkları şehirlerde hava durumunu merak eden vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamaları yakından takip ediyor. Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gün içinde Ankara için sağanak yağış uyarısında bulunulmuştu. Söz konusu yağışlar beklenirken, kentte toz fırtınası etkili oldu. Peki, pazar günü hava nasıl olacak? İşte 13 Eylül hava durumu raporu

Giriş Tarihi 12 Eylül 2020, 20:29 Güncelleme 12 Eylül 2020, 21:00
13 Eylül HAVA DURUMU! Pazar günü hava nasıl olacak? Meteoroloji’den 10 il için yağış uyarısı!

İÇİNDEKİLER

Sonbaharın gelmesi ve havaların bazı illerde soğumaya başlamasıyla birlikte vatandaşlar hafta sonu havanın nasıl olacağını merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından bazı bölgeler için sağanak yağış uyarısı yapılırken bazı iller içinse sıcaklık uyarısında bulunuldu. Meteoroloji'den yapılan son açıklamada 10 il için yağış uyarısında bulunuldu. İşte 13 Eylül hava durumu raporu...

METEOROLOJİ'DEN 10 İL İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Tekirdağ, Kırklareli'nin kıyı ilçeleri, Çanakkale'nin doğusu, Uşak, Kütahya, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Aksaray, Kırşehir, Kayseri ve Nevşehir çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların bu akşam ilk saatlerde Bolu, Karabük, Çankırı'nın batısı ile Ankara çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, İç Anadolu'da güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar nedeniyle bu akşam saatlerinde İç Anadolu genelinde toz fırtınasının görüleceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bu akşam ilk saatlerde Bolu, Karabük, Çankırı'nın batısı ile Ankara çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel su baskını, çamur şeklinde yağış, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İÇ ANADOLU'DA TOZ FIRTINASI UYARISI: Kuvvetli rüzgar nedeniyle bu akşam saatlerinde İç Anadolu genelinde toz fırtınasının görüleceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde azalama, görüş mesafesinde düşüş ve çamur şeklinde yağış vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve az bulutlu, zamanla geneli çok bulutlu, yarın (Pazar) bölgenin doğusu ile Tekirdağ, Kırklareli kıyıları ve Çanakkale'nin doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BURSA 20°C, 29°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Pazar) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 23°C, 27°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Pazar) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 20°C, 29°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Pazar) kıyı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 23°C, 28°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Pazar) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Kütahya ile bu akşam saatlerinde Uşak çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İZMİR 23°C, 31°C
Az bulutlu

KÜTAHYA 15°C, 26°C
Parçalı bulutlu, bu akşam ve yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA 23°C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA 17°C, 32°C
Az bulutlu, iç kesimleri parçalı bulutlu

AKDENİZ
Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 23°C, 35°C
Az bulutlu ve açık, iç kesimleri ile Toroslar mevkii yer yer parçalı bulutlu

ANTALYA 25°C, 31°C
Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu

BURDUR 15°C, 31°C
Parçalı bulutlu

HATAY 22°C, 31°C
Az bulutlu ve açık

İÇ ANADOLU
Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Kayseri, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra Çankırı ve Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ilk saatlerde Çankırı'nın batısı ile Ankara çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, bu akşam saatlerinde güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgar nedeniyle bölge genelinde yer yer toz fırtınasının görülmesi bekleniyor.

ANKARA 19°C, 31°C
Parçalı bulutlu, bu akşam il geneli, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ilk saatlerde çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, bu akşam saatlerinde güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ÇANKIRI 17°C, 32°C
Parçalı bulutlu, bu akşam ve yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ilk saatlerde batı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR 17°C, 26°C
Parçalı bulutlu, bu akşam ve yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA 17°C, 31°C
Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı bulutlu, bu akşam ve yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam Bolu ve Karabük çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU 15°C, 25°C
Parçalı bulutlu, bu akşam ve yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DÜZCE 21°C, 28°C
Parçalı bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KASTAMONU 15°C, 28°C
Parçalı bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK 22°C, 26°C
Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, yarın (Pazar) akşam saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA 19°C, 34°C
Parçalı bulutlu

RİZE 21°C, 28°C
Parçalı bulutlu

SAMSUN 22°C, 27°C
Parçalı bulutlu

TRABZON 23°C, 28°C
Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 12°C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu

KARS 9°C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu

MALATYA 18°C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu

VAN 12°C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 19°C, 39°C
Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 21°C, 36°C
Az bulutlu ve açık

SİİRT 24°C, 38°C
Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA 27°C, 41°C
Az bulutlu ve açık