DGS 4.3 maddesi nedir? DGS 4.3 maddesi gereğince puanınız hesaplanamamıştır ne demek?

DGS 4.3 maddesi nedir? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları ÖSYM tarafından duyuruldu. Ancak bazı adayların sonuç ekranında DGS 4.3 maddesi gereğince puanınız hesaplanamamıştır uyarısı yer alıyor. Peki, DGS 4. maddesi nedir? DGS 4.3 maddesi gereğince puanınız hesaplanamamıştır ne demek? İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Giriş Tarihi 07 Eylül 2020, 17:08 Güncelleme 07 Eylül 2020, 17:08
DGS 4.3 maddesi nedir? DGS 4.3 maddesi gereğince puanınız hesaplanamamıştır ne demek?

İÇİNDEKİLER

DGS 4.3 maddesi nedir? Binlerce kişinin giriş yaptığı DGS sonuçları 7 Eylül tarihinde açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte tercih heyecanı başlayacak. Ancak bazı adaylar sınav sonuçlarını görüntüleyemedi. Adaylar; "DGS 4.3 maddesi gereğince puanınız hesaplanamamıştır" uyarısıyla karşılaştı. Peki, DGS 4.3 maddesi nedir?

DGS 4.3 MADDESİ NEDİR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

2021 yılı ve müteakip yıllarda yapılacak olan DGS'de ise her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

2019-DGS'de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2020-DGS'de ÖBP'leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır. 2020-DGS'de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2021-DGS'de ilgili ÖBP'leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır.