Berfin Özek kimdir? Berfin Özek olayı nedir?

Kadına şiddet olaylarına mağdur kalan isimlerden biri Berfin Özek’tir. Bugün Kanal D ekranlarında yayınlanan Neler Oluyor Hayatta programına katılan Berfin Özek kimdir? Olayın nasıl gerçekleştiğini bilmeyen izleyiciler gündemde sıkça Berfin Özek olayı nedir? Sorgulamasını yapmaya başladı. işte ayrıntılar…

Giriş Tarihi 07 Eylül 2020, 12:31 Güncelleme 07 Eylül 2020, 12:31
Berfin Özek kimdir? Berfin Özek olayı nedir?

İÇİNDEKİLER

20 yaşında bir genç kız olan Berfin Özek'in sevgilisi asit atmış ve genç kızın yüzünü yakmıştı. Hapis cezasına çarptırılan genci affeden ve şikayetinden vazgeçen Berfin Özek büyük tepki toplamıştı. Yaptığı davranıştan pişman olduğunu söyleyen genç kız yeniden gündem konusu oldu. Berfin Özek olayının ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.

BERFİN OLAYI NEDİR?

İskenderun'un Buluttepe Mahallesi 390 Sokak'ta 15 Ocak'ta, dershaneden çıkıp evine giden Berfin Özek'in yolu, eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik tarafından kesildi. Çeltik, Berfin Özek'in yüzüne asit benzeri sıvı atıp, kaçtı.

Berfin, çağırılan sağlık ekiplerince İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalesinin ardından da Adana Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Yüzünde yanıklar oluşan Berfin Özek, Yanık Ünitesi'nde tedaviye alındı. Berfin, gördüğü uzun tedavinin ardından taburcu oldu, ancak yüzünde ağır yanık izleri kaldı. Bodrum'da tedaviye alınan Özek, sağ gözünü kaybetti, geçirdiği ameliyat ile göz kapakları ve dudağı yeniden yapıldı.

SALDIRGAN NE KADAR CEZA ALDI?

Saldırının ardından tutuklanan Casim Ozan Çeltik hakkında, yargılandığı İskenderun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, iddianameyi 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla hazırlayan savcı, yeni mütalaasında 'öldürme kastının olmadığına' dair hukuki değerlendirme yaptı. Çeltik'in 'kasten yaralama' suçundan ceza alması talep edildi.
İskenderun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, mahkeme heyeti tutuklu sanık Casim Ozan Çeltik'i 'kasten yaralama' suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

AVUKATI DUYURMUŞTU

Berfin'in Çeltik'i affettiğini Özek'in avukatlığını üstelenen isimlerden olan Mehtap Sert duyurdu. Sert yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bizler İskenderun Kadın Platformu olarak kurulduğumuz günden beri birçok kadın ve çocuk davasının takipçisi olduk, olmaya devam edeceğiz.

Kadına yönelik şiddet asla kabul görülemeyecek seviyeye gelmişken bu mücadelemize ket vurulmasına da asla müsaade etmeyeceğimizi bildiriyoruz. Hepinizin yakından takip ettiği Berfin Özek davasında bizler ilk günden itibaren her türlü desteği verdik. Birçok kadın örgütüyle birlikte dayanışma içerisinde olduk.

Berfin'i asla yalnız bırakmayarak her koşulda yanında olup tedavisini olabilmesi hayallerini yaşayabilmesi için var gücümüzle çalışma yaptığımız kamuoyunca bilinmektedir.

Ancak gelinen süreçte Berfin'in kendi iradesiyle şikâyetinden vazgeçtiğini bildirmesi üzerine bizler affetmesinin hukuki ve sağlık yönünden sonuçlarını kendisine açıkladık.

Buna rağmen kendisi bu iradesinde ısrar ettiği için bizler de ''Öldüren sevgi istemiyoruz' şiarımıza ters düştüğünden ilkelerimizden asla taviz vermeyerek, bu saatten sonra Berfin Özek'le ilgili hiç bir çalışmada yer almayacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz."