Son dakika: DEAŞ’ın sözde Türkiye emirine yakın 11 şüpheli yakalandı!

İstanbul'da sansasyonel eylem gerçekleştirmek için keşif yapan ve tutuklanan DEAŞ üyesine talimat verdiği gerekçesiyle Adana'da gözaltına alınan Mahmut Özden’e yakın 11 şüpheli yakalandı. Şüpheliler tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi. Sabah gazetesi'nden Sema Alim Dalgıç'ın özel haberi...

Giriş Tarihi 04 Eylül 2020, 14:54 Güncelleme 04 Eylül 2020, 15:36
Son dakika: DEAŞ’ın sözde Türkiye emirine yakın 11 şüpheli yakalandı!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince DEAŞ Silahlı Terör Örgütünün deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında flaş bir operasyon düzenlendi.

Beyoğlu ilçesi Taksim Meydanı civarında örgüt adına keşif yaptığı ve eylem hazırlığında bulunduğu belirlenen Hüseyin Sağır isimli şahıs, 15 Ağustos günü Küçükçekmece ilçesinde kaldığı otele düzenlenen operasyonda yakalanmış ve 18 Ağustos günü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştı. Şüphelinin adresinde yapılan aramalarda 1 adet uzun namlulu silah, 5 adet şarjör, 150 adet fişek ele geçirilmişti.

Çalışmaların devamında Hüseyin Sağır isimli şahsa eylem talimatı verdiği tespit edilen örgütün sözde Türkiye Emiri Mahmut Özden isimli şahıs da yakalanmış ve sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştı.

Yapılan araştırmalar neticesinde örgüt içerisinde Mahmut Özden isimli şahsa bağlı olarak faaliyet yürüttükleri ve örgüt adına sansasyonel eylem hazırlığı içinde bulundukları tespit edilen şüphelilere yönelik 1 Eylül günü İstanbul merkezli Adana, Ankara, Diyarbakır, Elazığ, Adıyaman, Bingöl ve Mersin illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda H.Ö, T.K, A.S, K.Y, A.P, M.B, R.I, A.A, Ö.B, H.C. ve A.F. isimli 11 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan 11 şüpheli şahıs bugün "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan adli makamlara sevk edildi.

Sabah/ Sema Alim Dalgıç