Son dakika: DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden cezaevine girince kritik bilgiler ortaya çıktı!

Son dakika haberi... DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden, başarılı bir operasyon ile kıskıvrak yakalanmıştı. Önemli gelişmenin ardından birçok kritik bilgi ortaya çıkmaya başladı. DEAŞ'ın Türkiye'deki yapılanmasının çökertilmesine ilişkin dev adımlar atılırken, Özden'in yakalanması sonrası DEAŞ'ın sözde Türkiye emirliğini devrettiği isim de ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 03 Eylül 2020, 10:55 Güncelleme 03 Eylül 2020, 10:55
Son dakika: DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden cezaevine girince kritik bilgiler ortaya çıktı!

İÇİNDEKİLER

Adana'da yakalanıp tutuklanan DEAŞ'ın sözde Türkiye sorumlusu Mahmut Özden'in oğlu ile birlikte Adana'da gözaltına alınan 5 zanlı İstanbul'a gönderildi. Özden cezaevine girince sözde Türkiye emirliğini oğluna verdiği öğrenildi.

İstanbul'da sansasyonel eylem gerçekleştirmek için keşif yapan ve tutuklanan DEAŞ üyesine talimat verdiği iddiasıyla Adana'da gözaltına alınan Mahmut Özden'in tutuklanmasının ardından yürütülen soruşturma kapsamında Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı çıkarılan aralarında Mahmut Özden'in oğlu Hamza Özden'in de bulunduğu 5 kişiye yönelik operasyon düzenlendi.

Ekipler, şafak vakti şahısların adreslerine operasyon düzenledi. Operasyonda yakalanan zanlılar adli tıp birimindeki sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Zanlıların İstanbul'da tutuklanan Mahmut Özden ve diğer zanlı ile bağlantılı oldukları öne sürülerek yakalandığı ve bu nedenle İstanbul'a gönderildiği öğrenildi.

Ayrıca zanlı Hamza Özden'in babası cezaevindeyken sözde DEAŞ'ın Türkiye emirliğini yaptığı belirlendi.
Zanlıların İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki sorguları devam ediyor.