Üniversiteler 1 Ekim’de açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler online mı olacak?

Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler 1 Ekim’de açılacak mı? Üniversiteler online mı olacak sorusuna binlerce üniversite öğrencisi ve ailesi yanıt arıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz yıl uzaktan online yapılan eğitimin ardından bu yılki eğitimin nasıl olacağı merak ediliyor. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler online mı olacak? İşte detaylar…

Giriş Tarihi 01 Eylül 2020, 18:02 Güncelleme 01 Eylül 2020, 18:02
Üniversiteler 1 Ekim’de açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler online mı olacak?

İÇİNDEKİLER

Üniversiteler 1 Ekim'de açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde bu yılki eğitimin online mı yüz yüze mi olup olmayacağı merak ediliyor. Binlerce üniversite öğrencisi okulların ne zaman açılacağına ilişkin araştırma yapıyor. Eğitim gördüğü okuldaki şehre gitme planı yapan öğrenciler için gözler üniversitelerin ne zaman açılacağına çevrildi. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak?

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

A Haber ekranlarında Elif Saatçıoğlu'nun verdiği bilgilere göre, havaların soğumasıyla birlikte bulaş riskinin artması nedeniyle bir dizi önlemler alınması planlanıyor. Toplantılarda ilköğretimin açık olması, kronik hastalığı olan çocukların uzaktan eğitim alması ve 8 ile 12. sınıfların okula gitmesine sıcak bakılıyor. Üniversitelerin açılması da şu anda gündemde yok.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının da yurt genelinde değil de bölgesel olarak yapılabileceği belirtiliyor. Bu dönemde hayatı durdurmak yerine hareketliliği yavaşlatacak kararlar alınması bekleniyor. Bir ilde vaka sayısı yüksekse o il için hafta sonu sokağa çıkma yasağı getirilmesine sıcak bakılıyor.

UZAKTAN EĞİTİM KARARI ALAN ÜNİVERSİTELER

Türkiye'de etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle bazı üniversiteler güz yarıyılını uzaktan eğitimle sürdürme kararı aldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından yapılan "Yükseköğretim Kurumlarımızdaki 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Dönemine Yönelik Açıklama" ve "Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci Rehberi" çerçevesinde Konya Teknik Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılına ilişkin uzaktan eğitim kararı alındı.

Karar, üniversitelerin resmi Twitter hesaplarından da duyuruldu.

Konya Teknik Üniversitesinden yapılan açıklamada, "Sevgili Öğrencilerimiz; 2020-2021 öğretim yılı Güz yarıyılında ön lisans, lisans ve lisansüstü tüm derslerin uzaktan öğretimle yürütülmesine karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinden yapılan açıklamada ise, şu ifadeler kullanıldı:

"Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemiz lisans ve önlisans programlarına toplam 3123 olarak açıklanan kontenjana 2927 aday yerleşerek, Üniversitemiz programlardaki doluluk oranı yüzde 93.72 oldu."

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada ise, "Sevgili Öğrencilerimiz. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımız (YÖK) tarafından yapılan 13.08.2020 tarihli "Yükseköğretim Kurumlarımızdaki 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Dönemine Yönelik Açıklama" ve "Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci Rehberi" çerçevesinde Üniversitemiz Senatosu tarafından 2020-2021 eğitim-öğretim yılı Güz Yarıyılı'na ilişkin olarak aşağıdaki karar alınmıştır:

Üniversitemizde 5 Ekim'de başlayacak olan 2020-2021 eğitim-öğretim yılı Güz Yarıyılı'nda, Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü haricindeki tüm bölüm ve programlarda bütün derslerin "Uzaktan Öğretim" yoluyla yapılmasına karar verilmiştir" denildi.