Taksim'i kana bulayacaktı! İstanbul'da yakalanan DEAŞ'lı teröristin Reina katliamcısı Masharipov’a dikkat çeken benzerliği!

Dün İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonda kanlı eylem yapmak için Taksim’de keşif yapan DEAŞ’lı H.S. adlı terörist kaldığı otelde yakalandı. DEAŞ’lı teröristin 2017 yılında yılbaşı gecesi Reina’yı basan Masharipov’u hatırlatması dikkat çekti. Teröristin yanında Kalaşnikof tüfek, 5 şarjör ve 150 mermi ele geçirildi.

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2020, 08:42 Güncelleme 26 Ağustos 2020, 10:35
Taksim’i kana bulayacaktı! İstanbul’da yakalanan DEAŞ’lı teröristin Reina katliamcısı Masharipov’a dikkat çeken benzerliği!

İÇİNDEKİLER

DEAŞ'lı Türk vatandaşı H.S. örgütten aldığı talimatla, sansasyonel eylem yapmak için İstanbul'a geldi. Beraberinde eylem yapacağı tüfek ve mermiler de vardı. H.S. istihbarat birimlerinin takibindeydi. İstanbul'daki her hareketi de İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından izlendi.

MASHARİPOV GİBİ 'YALNIZ KURT'
2017 yılbaşı gecesi Reina'yı basan DEAŞ'lı Masharipov gibi 'yalnız kurt' olduğu değerlendirilen H.S. Küçükçekmece'de bir otele yerleşti. Polisler oteli de izlemeye aldı. H.S. üzerinde siyah renk pantolon, siyah renk tişörtle dışarı çıktı. Yanında silah yoktu.

Siyah bir şapka takıyor, virüs nedeniyle herkesin kullandığı tıbbi maskeyle dolaşıyordu. Başta İstiklal Caddesi olmak üzere Taksim bölgesinde eylem için keşif yaptı. Ara sokakları detaylarıyla inceledi. O anlarda MOBESE kameraları kayıtta, terörle mücadele polisleri peşindeydi

H.S. Beyoğlu'ndaki keşfi sırasında dükkanları, mağazaları ve kaçış yollarını inceledi

ÖZEL HAREKÂT OPERASYONU
İstanbul polisi takiple ilgili sonuçları adım adım İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'yla paylaştı. Başsavcılık önceki gün operasyon talimatı verdi. Olası bir çatışma riskine karşı Özel Harekât timleri büyük bir gizlilik içinde otele gitti. Hürriyet'te yer alan habere göre, polisler sabaha karşı H.S.'nin odasının kapısını kırarak içeri girdi.

H.S.'nin odasında yapılan aramada Kalaşnikof marka tüfek, 5 şarjör ve 150 mermi ele geçirildi. Gözaltına alınan H.S. nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

H.S.'nin odasından çıkan tüfek, daha önce bir saldırıda kullanıp kullanılmadığının tespiti için incelemeye alındı.

REINA ÖNCESİ KEŞİFTEYDİ
DEAŞ'lı Abdulkadir Masharipov 2017 yılbaşı gecesi ünlü gece kulübü Reina'da 39 kişiyi katletmişti. Daha sonra ortaya çıkan görüntülere göre, terörist 28 Aralık ve 31 Aralık akşamları Taksim Meydanı'nda cep telefonuyla 'selfie' çeker gibi keşif amaçlı görüntü kaydetmişti.

Masharipov'un saldırısı 'yalnız kurt eylemi' olarak biliniyordu. Terörist çok fazla bağlantı kurmadan hedefe yöneliyordu. H.S.'nin de benzer bir eylem yapacağı değerlendirildi.