KYK yurt burs başvurusu ne zaman başlayacak? 2020 KYK yurt burs başvurusu nasıl yapılır?

KYK yurt burs başvurusu ne zaman başlayacak? 2020 KYK yurt burs başvurusu nasıl yapılır sorusuna yanıt aranıyor. Üniversite kazanan öğrencilerin merak ettiği konulardan birisi de konaklama ve burs durumu oldu. Yeni bir şehre taşınacak öğrenciler KYK yurtlarından faydalanmak istiyor. KYK yurtları sayesinde öğrenciler hem uygun hem de güvenli şekilde barınabiliyor. Peki, KYK yurt ve burs başvurusu ne zaman başlayacak? KYK yurt burs başvurusu nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2020, 09:54 Güncelleme 27 Ağustos 2020, 09:54
KYK yurt burs başvurusu ne zaman başlayacak? 2020 KYK yurt burs başvurusu nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

KYK yurt burs başvurusu ne zaman başlayacak? KYK yurt burs başvurusu nasıl yapılır? 2020 YKS tercih sonuçları açıklandı ve öğrenciler barınma için KYK yurtları hakkında araştırma yapmaya başladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından belirlenen tarih aralığında KYK yurt ve burs başvurusu yapılabiliyor.

KYK YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yurt, burs ve kredi başvuruları yılın belirli dönemlerinde alınıyor. Bu yılki başvurular için tarih henüz duyurulmadı. Tarih açıklandığı takdirde haberimizden öğrenebilirsiniz. Başvuruların üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra birkaç hafta içinde duyurulması bekleniyor.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin öğrenim bilgileri, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) bilgi sistemi üzerinden alınacak. Hatalı öğrenim bilgisiyle yapılacak başvurular geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor.

Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinde düzeltme yaptırmaları gerekecek. Bilgilerinde yanlışlık olmayanlar ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

"e-Devlet" şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile PTT şubelerine giderek "e-Devlet" şifresi alması ya da diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor.

Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye "yurtkur.gsb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.

Öte yandan, öğrencilerin yaşadığı sorunlara anında çözüm bulmak için KYK Kurumsal İletişim Merkezi, başvuru süresince 7/24 öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrenciler, "4441961" numaralı Kurumsal İletişim Merkezi'nden veya Kurumun resmi Twitter hesabı "KYK_DESTEK" üzerinden de yardım talebinde bulunabilecek.