Son dakika: Giresun'daki sel felaketiyle ilgili 3 bakandan önemli açıklamalar "Bu kadarını beklemiyorduk"

Giresun'da yaşanan sel felaketiyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Buraya geldiğimizde bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk. Ağır bir tablo ile karşılaştık." dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, "Toplamda 17 yıkık, 361 az hasarli bina tespit ettik. Çalışmalar aralıksız devam ediyor. 20 binayı boşaltıyoruz. Heyelan riski altında olan binalar var. 31 binanın boşaltım işini bugün yapıyoruz. Gerekli yardımlar yapılacaktır. Belediyelerimize, vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için 2 milyon lira hibe desteği sağlıyoruz." açıklamasını yaptı.

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2020, 16:17 Güncelleme 23 Ağustos 2020, 17:13
Son dakika: Giresun’daki sel felaketiyle ilgili 3 bakandan önemli açıklamalar Bu kadarını beklemiyorduk

İÇİNDEKİLER

Giresun ve Rize'de yaşanan sel nedeniyle bölgeye giden 3 bakan önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları;
"Gece saat 2'den beri Giresun'dayız. Milletvekillerimiz ve belediye başkanımızla birlikte sahadaydık. Buraya geldiğimizde bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk. Ağır bir tablo ile karşılaştık. 153 vatandaşımızı kurtartdık. Şu anda bölgedeki çalışmalar devam ediyor. Yollarımızı açmak için gerekli çalışmalar yapılıyor. Şu an 98 köy yolu kapalı. 78 yerleşim biriminde elektrik yoktu. Yaklaşık 40'ına elektrik verilmiş durumda. Elektrik konusunda zorlanıyoruz. Büyük bir tahribat söz konusu."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamaları:
"Giresun'umuzun başı sağolsun. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tüm ekiplerimizle birlikte sahadayız. Fiilen sahada 45 ekibimiz var. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Toplamda 17 yıkık, 361 az hasarli bina tespit ettik. Çalışmalar aralıksız devam ediyor. 20 binayı boşaltıyoruz. Heyelan riski altında olan binalar var. 31 binanın boşaltım işini bugün yapıyoruz. Gerekli yardımlar yapılacaktır. Belediyelerimize, vatandaşlarımızın acil milyon lira hibe desteği sağlıyoruz."

Bakan Pakdemirli'nin açıklamaları;

Bizler gerekli çalışmalarımız yaptık. Ekiplerimiz yerlerinde çalışmalar yapıyor. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Tarımsal hasar beklediğimizden daha az. Ama ciddi bir problem var burada. Bölgeye 5 milyon lira destek verilmesine karar verdik. Vatandaşlarımızın yaralarını sarması için her türlü talimatı veriyoruz.