CHP'li İBB'nin Haliç yalanı: Suyu siyaha büründü, kıyı kesimlerinde çöpler birikti

Son dakika haberine göre, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanlığı döneminde temizlettiği Haliç günümüzde içler acısı bir halde. CHP'li İBB'nin kirlilik düzelecek dediği Haliç'in bazı noktalarında deniz suyu renginde değişiklik olduğu görüldü. Eyüpsultan Silahtarağa mevkisinin kıyı kesimleri ve adacıkların çevresinin siyaha dönüştüğü gözlendi. Öte yandan CHP'li İBB, Büyük İstanbul Otogarı’na da Mustafa Kemal Atatürk heykelini dikerek Haliç'teki rezilliğini örtmeye çalıştı.

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2020, 16:34 Güncelleme 22 Ağustos 2020, 17:13
CHP’li İBB’nin Haliç yalanı: Suyu siyaha büründü, kıyı kesimlerinde çöpler birikti

İÇİNDEKİLER


Haliç'in bazı noktalarında deniz suyu renginde değişiklik olduğu görüldü.

Havadan çekilen görüntülerde, deniz suyundaki renk değişimi ile Eyüpsultan Silahtarağa mevkisinin kıyı kesimleri ve adacıkların çevresinin siyaha dönüşmesi dikkati çekiyor.




ÇÖPLER BİRİKTİ
Haliç'in bazı kıyı kesimlerinde de çöplerin biriktiği gözlendi.

Haliç'in suyunda renk değişimi geçen haziran ayında da yaşanmış, konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Haliç'teki kızıl rengin sebebinin fitoplankton patlaması olduğu, fitoplanktonların yavaş yavaş öleceği ve tahminen 2-3 hafta içinde Haliç'in yine eski haline döneceği belirtilmişti.






HEYKEL ÜZERİNDEN REZALETİ ÖRTMEYE ÇALIŞTILAR
Öte yandan göreve geldiği ilk günden itibaren hizmet yapmayan CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehrin her yerine heykel dikmeye devam ediyor. CHP'li İBB son olarak Büyük İstanbul Otogarı'na da Mustafa Kemal Atatürk heykelini dikerek Haliç'teki rezilliğini örtmeye çalıştı.