Mali'deki darbeyi kim destekliyor? A News Yayın Koordinatörü Orhan Sali detayları anlattı

Siyasi krizle mayıstan bu yana mücadele eden Mali'de, başkent Bamako yakınlarındaki bir garnizondan silah sesleri duyulduğu ve askeri araçların başkente ilerlediği öğrenildi.Ordunun 2 gruba ayrıldığı, isyancı askerlerin yanı sıra Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita'nın emriyle hareket edenlerin de olduğu kaydedildi. Meclis Başkanı Moussa Timbine, Ekonomi ve Finans Bakanı Abdoulaye Daffe ve Dışişleri Bakanı Tieble Drame'nin alıkonulduğu belirtildi. Peki tüm bunların arkasında kim var ? Mali’deki darbe girişiminin arkasındaki ülke Fransa mı? A News Yayın Koordinatörü Orhan Sali, Mali’de gerçekleşen askeri darbe girişimi ile ilgili bilinmeyenleri aktardı.

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2020, 18:08 Güncelleme 18 Ağustos 2020, 18:08
Mali’deki darbeyi kim destekliyor? A News Yayın Koordinatörü Orhan Sali detayları anlattı

İÇİNDEKİLER

Siyasi krizle mayıstan bu yana mücadele eden Mali'de, başkent Bamako yakınlarındaki bir garnizondan silah sesleri duyulduğu ve askeri araçların başkente ilerlediği öğrenildi.Ordunun 2 gruba ayrıldığı, isyancı askerlerin yanı sıra Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita'nın emriyle hareket edenlerin de olduğu kaydedildi.

Meclis Başkanı Moussa Timbine, Ekonomi ve Finans Bakanı Abdoulaye Daffe ve Dışişleri Bakanı Tieble Drame'nin alıkonulduğu belirtildi. Peki tüm bunların arkasında kim var ?

Mali'deki darbe girişiminin arkasındaki ülke Fransa mı? A News Yayın Koordinatörü Orhan Sali, Mali'de gerçekleşen askeri darbe girişimi ile ilgili bilinmeyenleri aktardı.

Sali, "Mali'den gelen bilgiler şu anda tam net değil. Halk Fransız yanlısı mevcut yönetime karşı zaten uzundur sokaklardaydı isyan vardı Mali sokaklarında. Fransa'nın Afrika'daki sömürge sistemini istemeyen halk ayaklanmıştı. Bu Fransız karşıtlarını bastırmak için bu sefer ordu içindeki Fransız yanlıları şiddet kullanmaya başladı." şeklinde konuştu.